Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ron Paul institute: Η βασική πληγή των διεθνών οικονομιών είναι η FED και η ΕΚΤ – Τερατογενέσεις εμφανίστηκαν στις αγορές

Ron Paul institute: Η βασική πληγή των διεθνών οικονομιών είναι η FED και η ΕΚΤ – Τερατογενέσεις εμφανίστηκαν στις αγορές
Οι κεντρικές τράπεζες έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημία γιατί ασκούν όχι απλά νομισματική πολιτική αλλά συνολική πολιτική, έχουν υποκαταστήσεις τις κυβερνήσεις.
Η βασική πληγή των διεθνών οικονομιών είναι η FED και η ΕΚΤ και όχι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ με την Κίνα που προσχηματικά τον επικαλείται ο αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump… αναφέρει το Ron Paul institute
Και ενώ ο αμερικανός Πρόεδρος Trump προσπαθεί να πείσει ότι η Κίνα είναι η αιτία του κακού η αλήθεια είναι ότι ευθύνη για πολλά φέρουν οι κεντρικές τράπεζες FED και ΕΚΤ.
Γιατί;
Οι μετοχές πρόσφατα υποχώρησαν μετά την είδηση ότι η καμπύλη αποδόσεων των ομολόγων του Δημοσίου είχε αντιστραφεί.
Αυτό σημαίνει ότι ένα βραχυπρόθεσμο ομόλογο του Αμερικανικού Δημοσίου προσφέρει υψηλότερα επιτόκια από τα μακροπρόθεσμα ομόλογα των ΗΠΑ.
Μια ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων θεωρείται ευρέως ως ένδειξη μιας επικείμενης ύφεσης.
Ορισμένοι οικονομικοί σχολιαστές αντέδρασαν στην αναφορά ότι η καμπύλη των ανεστραμμένων αποδόσεων προϊδεάζει για επικείμενη ύφεση.
Παραβιάζοντας την κεϋνσιανή προπαγάνδα ότι οι ύφεση είναι ένα αναπόφευκτο χαρακτηριστικό μιας οικονομίας ελεύθερης αγοράς, και οι αρνητικές συνέπειες μπορούν να μετριαστούν μόνο από την Federal Reserve.
Όπως συμβαίνει με τη συμβατική οικονομική θεωρία, η ιδέα ότι η ύφεση προκαλείται από την ελεύθερη αγορά και αντιμετωπίζονται από τις κεντρικές τράπεζες είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Τα επιτόκια είναι η τιμή του χρήματος.
Όπως όλες οι τιμές, θα πρέπει να καθορίζονται από την αγορά προκειμένου να μεταδίδουν με ακρίβεια πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές συνθήκες.
 Όταν η FED η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα μειώνει τα επιτόκια, παραμορφώνει αυτά τα σήματα.
Αυτό οδηγεί τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις να κρίνουν εσφαλμένα την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, με αποτέλεσμα την εσφαλμένη κατανομή των πόρων.
Αυτές οι λανθασμένες κατανομές μπορούν να δημιουργήσουν μια προσωρινή οικονομική άνθηση.
Ωστόσο, δεδομένου ότι η ανάκαμψη οφείλεται σε εσφαλμένα σήματα για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ.
Τελικά η φούσκα δημιουργείται από την FED με αποτέλεσμα την ύφεση.
Έτσι, η ύφεση δεν αποτελεί χαρακτηριστικό της ελεύθερης αγοράς. Αντ 'αυτού, είναι ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα παρεμβάσεων στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να επηρεάσει την τιμή του χρήματος.
Ενώ η νομισματική πολιτική μπορεί να είναι ο κύριος ένοχος, οι κυβερνητικές φορολογικές και κανονιστικές πολιτικές βλάπτουν επίσης την οικονομία.
Πολλοί κανονισμοί, όπως η ελάχιστη αμοιβή και οι επαγγελματικές άδειες, προκαλούν μεγάλη ζημιά στους ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα.
Το καλύτερο πράγμα για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής την FED είναι να αφήσει να σκάσει η φούσκα και ο κύκλος της ύφεσης να ενεργοποιηθεί ώστε υγιείς δυνάμεις σταδιακά να ενεργοποιηθούν για να την αντιμετωπίσουν
Η ύφεση είναι επώδυνη, αλλά απαραίτητη, εάν η οικονομία πρόκειται να θεραπευτεί από τη ζημιά που προκάλεσαν οι τερατογενέσεις των κεντρικών τραπεζών της FED και της ΕΚΤ.  
Όμως το Κογκρέσο και η FED δεν μπορούν να αντισταθούν στις κραυγές για να «κάνουν κάτι».
Έτσι, το Κογκρέσο ξοδεύει δισεκατομμύρια για έωλα σχέδια «οικονομικών κινήτρων» και τη διάσωση εταιρειών.
Εν τω μεταξύ, η Fed προσπαθεί να «συντηρήσει την κατάσταση» μέσω νέας δημιουργίας χρήματος.
Αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς δεν θα αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες σε μια ελεύθερη αγορά.
Οι επιχειρήσεις και ακόμη και οι ολόκληρες βιομηχανίες θα εξακολουθούν να κλείνουν εξαιτίας της αλλαγής των προτιμήσεων των καταναλωτών, των νέων ανταγωνιστών που προσφέρουν προϊόντα ανώτερης ποιότητας ή των κακών επιχειρηματικών αποφάσεων.
Μπορεί ακόμη και να υπάρχουν φούσκες σε μια ελεύθερη αγορά, καθώς ορισμένοι επενδυτές παρερμηνεύουν τις τάσεις ως μόνιμες αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών.
Ωστόσο, οι περιόδοι ύφεσης θα είναι μικρότερες και οι περισσότερες θα επηρεάσουν μόνο συγκεκριμένους κλάδους και όχι ολόκληρη την οικονομία.
Η επιβολή δασμών από τον Πρόεδρο Trump (οι οποίες είναι μια μορφή φόρων στους Αμερικανούς καταναλωτές) ήταν ιδιαίτερα επιβλαβής.
Ο πόλεμος των δασμών δεν έχει απλώς αυξήσει τις τιμές στα εισαγόμενα καταναλωτικά αγαθά.
Έχει προκαλέσει πολύπλευρη ζημία.
Η εμπορική διαμάχη με την Κίνα μπορεί να είναι το γεγονός που ωθεί την αμερικανική οικονομία σε μεγάλη ύφεση.
Ωστόσο, ο εμπορικός πόλεμος δεν αποτελεί τη βασική αιτία της ύφεσης.
Η επόμενη ύφεση, όπως και κάθε ύφεση από το 1913, θα φέρει τη σφραγίδα ευγενική χορηγία της Κεντρικής Τράπεζας.
 Ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί ο φαύλος κύκλος είναι να σπάσουν τα δεσμά ομηρείας της ελεύθερης αγοράς από τις κεντρικές τράπεζες.
Οι κεντρικές τράπεζες έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημία γιατί ασκούν όχι απλά νομισματική πολιτική αλλά συνολική πολιτική, έχουν υποκαταστήσεις τις κυβερνήσεις.

Για 12 λόγους οι ΗΠΑ δεν θα αποφύγουν την οικονομική ύφεση που πλησιάζει παρά τις παρεμβάσεις της FED

Για 12 λόγους οι ΗΠΑ δεν θα αποφύγουν την οικονομική κρίση που πλησιάζει
Οι αριθμοί μας λένε ότι ποτέ οι ΗΠΑ δεν ήταν πιο κοντά από την επόμενη ύφεση από ότι την τρέχουσα περίοδο.
Τα σύννεφα της καταιγίδας που συγκεντρώνονταν στον ορίζοντα είναι τώρα ακριβώς πάνω από τις ΗΠΑ και ξαφνικά τα μέσα ενημέρωσης αναλύουν ότι θα ξεκινήσει η επόμενη ύφεση και πως ένα τέτοιο συμβάν θα επηρεάσει την επανεκλογή Trump στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ποιες είναι οι ενδείξεις που έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η αμερικανική οικονομία πλησιάζει σε ύφεση;
1) Πρόσφατα η διαφορά μεταξύ των αμερικανικών αποδόσεων των 2ετών και 10ετών ομολόγων κατέστη αρνητική για πρώτη φορά σε διάστημα 12 ετών.
Η λεγόμενη αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων στα ομόλογα ήταν προπομπός πριν από κάθε ύφεση των ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1950 και αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά σήματα για τις ΗΠΑ το έσχατο διάστημα.
2) Η καταναλωτική εμπιστοσύνη των αμερικανών έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχουμε δει σε όλο το 2019.
3)Το 74% των οικονομολόγων που ερωτήθηκαν από την National Association for Business Economics πιστεύουν ότι η ύφεση θα ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τα τέλη του 2021.
4)Η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ συρρικνώνεται.
5) Ο δείκτης IHS Markit Manufacturing Purchasing Managers υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχουμε δει από τον Σεπτέμβριο του 2009.
6)Όπως ακριβώς είδαμε και το 2008, ο φόβος και η αστάθεια επέστρεψαν στην Wall Street σε μεγάλο βαθμό.
Στην πραγματικότητα, μέχρι στιγμής μόνο τον Αύγουστο 2019 έχουν καταγραφεί η 4η και 7η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.
7) Ο συνολικός αριθμός πτωχευμένων εταιριών στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 5% το Ιούλιο 2019.
8)Οι σημαντικότερες εταιρίες λιανικής πώλησης των ΗΠΑ συνεχίζουν να κλείνουν καταστήματα.
Το 2019 θα σημειωθεί ρεκόρ όλων των εποχών.
9)Ο όγκος των φορτίων που μετακινούνται στις ΗΠΑ μειώθηκε για 8 κατά σειρά μήνα.
10) Σύμφωνα με την Federal Reserve Bank of New York, η πιθανότητα η ύφεση να εμφανιστεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες είναι τώρα η υψηλότερη από την τελευταία οικονομική κρίση.
11) Ο αμερικανός Πρόεδρος Trump προτείνει η FED να μειώσει τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης και ότι θα πρέπει να επανεκκινήσει την ποσοτική χαλάρωση όσο το δυνατόν συντομότερα.
Και οι δύο αυτές κινήσεις θα θεωρηθούν ως «μέτρα έκτακτης ανάγκης» τα οποία ενεργοποιούνται μόνο εάν επικρατεί ή επέρχεται μεγάλη οικονομική ύφεση.
12)Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη ΗΠΑ και Κίνα έχουν ξεκινήσει ένα ακατανόητο εμπορικό πόλεμο και αυτό από μόνο του έχει τη δυνατότητα να βυθίσει ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία σε μια πολύ βαθιά ύφεση.
Η προεδρία Trump προσπαθεί να διαβεβαιώσει ότι όλα θα εξελιχθούν καλά, αλλά στην πράξη προετοιμάζονται για το χειρότερο.
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν αρχίσει να συζητούν εάν η μείωση του φόρου μισθοδοσίας είναι προπομπός οικονομικής επιβράδυνσης.
Αν η οικονομία των Η.Π.Α. ήταν πραγματικά "ακμάζουσα", μια περικοπή φόρου έκτακτης μισθοδοσίας δεν θα είχε νόημα.
Αλλά οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα μιας πολύ σοβαρής οικονομικής κρίσης, τότε μια τέτοια κίνηση θα είχε νόημα.
Οι οικονομίες της Γερμανίας, της Βραζιλίας, της Ιταλίας, του Μεξικού και ορισμένων άλλων χωρών παρουσιάζουν αδυναμίες.
Η αβεβαιότητα επιδεινώνεται από τους φόβους του ενδεχόμενου οικονομικού αντίκτυπου που θα μπορούσε να προκαλέσε αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Οκτώβριο χωρίς πρώτα να επιτύχει συμφωνία σχετικά με τους όρους της αποχώρησής του.
Οι εξελίξεις στη Γερμανία είναι αρκετά ανησυχητικές.
Η Γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται να υιοθετήσει νέα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης εάν η οικονομία βρεθεί σε βαθιά ύφεση. Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το δημοσίευμα του Der Spiegel σχετικά με τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης θα λάβει μέτρα εάν η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εμφανίσει ύφεση.
Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται να υιοθετήσει νέα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης, εάν η οικονομία της βρεθεί σε βαθιά ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης