Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έστω και οριακά κατάφερε να κλείσει με άνοδο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έστω και οριακά κατάφερε να κλείσει με άνοδο
ΑΓΟΡΑ: Ταλαιπωρήθηκε λίγο σήμερα αλλά τελικά τα κατάφερε και έκλεισε με θετικό πρόσημο. Βέβαια η ταλαιπωρία είχε να κάνει με τις τράπεζες, με τις μισές συστημικές να βρίσκουν το δρόμο τους αλλά οι υπόλοιπες να είναι αδύναμες. Είχαμε και αντίδραση από μη τραπεζικά χαρτιά που πιέστηκαν με όγκο στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Περιορισμένο συνολικά το ενδιαφέρον αφού ο τζίρος ήταν μικρός. Ξεχώρισε η Τέρνα Ενεργειακή λόγω πακέτων και η Jumbo, η οποία αφού πιέστηκε καλά τις προηγούμενες μέρες αντέδρασε όπως κάνει πάντα…

Έχουμε μπροστά μας τη Moody’s που θα μπορούσε να δώσει μία θετική νότα και απέναντι σχεδόν όλο τον πλανήτη με αρνητικές ειδήσεις. Διατηρούμε το βλέμμα μας στα ποιοτικά χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου και οπλιζόμαστε με «υπομονή».

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα από Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα. Ξεχώρισαν έναντι των Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς. Η Eurobank ήταν αρκετά αδύναμη, αλλά έχει και αυτή την «πονηρή» συμπεριφορά στο ταμπλό που σε βάζει σε σκέψεις. Μπαίνουν κάτι μεγάλες εντολές προσεκτικά, φεύγουν ανοικτά κάτι μεγάλες εντολές αγοράς και γενικά προσέχεται η μετοχή.

Βέβαια, βλέπουμε και από τον όγκο που κάνει πως ο πωλητής επιμένει. Πήγε μέχρι τα 0,7015 ευρώ και έγραψε μετά χαμηλό στα 0,6780 ευρώ και έκλεισε στα 0,6810 ευρώ. Μπήκε μεγάλη εντολή αγοράς στην τιμή που τελικά έκλεισε, αλλά στο τέλος έμειναν λίγα ανεκτέλεστα. Ο όγκος στα 5,7 εκατ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Εκεί, να ταλαιπωρούν τη μετοχή λες και δεν έχει μπροστά της πράγματα να κάνει και να δώσει αφορμές για βελτίωση αποτίμησης. Εκτός και αν κάτι έχουμε διαβάσει λάθος. Που δεν το νομίζουμε… Στα 2,03 ευρώ και στο -0,25%, αλλά την προτιμούμε έναντι της ΔΕΗ που σήμερα είχε καλή συμπεριφορά.

ΤΕΝΕΡΓ: Έκανε δύο πακέτα συνολικού όγκου 1 εκατ. τεμάχια στα 6,90 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 7,30 ευρώ. Έφυγε ένα βάρος από πάνω της και μάλλον λέγεται York Capital.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το ταμπλό δείχνει πως το μάζεμα συνεχίζεται…

MODA BAGNO: Με την καθαρή θέση στα 18,1 εκατ. ευρώ μπορούμε να πούμε πως πλέον παίζει στη μισή καθαρή θέση η μετοχή. Έπαιζε λίγο καιρό πριν στο 1/3 όταν τη βύθιζαν από το ένα limit down στο άλλο και άλλοι αγόραζαν μετοχές με αρνητική καθαρή θέση και ζημιές για να παίξουν το turnaround story ή την αναδιάρθρωση των δανείων.

Και η συγκεκριμένη που γύρισε το 2018 σε κέρδη και έχει κάνει αρκετές κινήσεις νοικοκυρέματος βρέθηκε όταν η αγορά ήταν σχεδόν στα υψηλά της να γράφει απώλειες 40% και πλέον από την αρχή του έτους. Η στήλη άρχισε τότε να την κοιτάζει και δεν της βγήκε σε κακό.

Το ρεπορτάζ μας έδειξε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στα θεμελιώδη και πως προφανώς κάποιοι που ήθελαν να φύγουν και για μήνες δε μπορούσαν πίεσαν τη μετοχή. Σήμερα πήγε στα 0,48 ευρώ με άνοδο 15,94% και όγκο 49 χιλ. τεμάχια. Μάλιστα έκλεισε και με αγοραστές. Από την αρχή του έτους πλέον χάνει μόλις 2%, αλλά με την αγορά να έχει κάνει τέτοιο ράλι προφανώς δικαιολογεί περαιτέρω άνοδο. Όσοι όμως μπήκαν στα χαμηλά και κάτω από 0,30 ευρώ έχουν καλή απόδοση σε λίγο διάστημα, οπότε…

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Δείχνει πάντως εξαιρετικά αντανακλαστικά και κάνει και υψηλό όγκο συναλλαγών σε σύγκριση με όσα μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν. Έχοντας ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στην παραγωγική δραστηριότητα και να βελτιώσει τα μεγέθη της.

CENTRIC: Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν δύο μεγάλες εντολές αγοράς που μπήκαν πάνω από τα 0,22 ευρώ, γιατί αν τους αφήσουν κάποιοι θα «διαλύσουν» τα πάντα στην προσπάθειά τους να πάρουν τα χαρτιά όσο πιο φθηνά γίνεται. Στα 0,23 ευρώ και στο +3,14% με όγκο 32 χιλ. τεμάχια.

BYTE: Καλή αντίδραση μετά τη σκληρή και άτακτη αποχώρηση κάποιων. Αλλά φαίνεται πως αυτοί που πήραν τις μετοχές δεν είναι τυχαίοι ή retail κωδικοί.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Κάτι βλέπουν προφανώς αυτοί που αγοράζουν μετοχές στο 1 ευρώ που μάλλον δεν το είχαν δει λίγους μήνες νωρίτερα στα 0,35 ευρώ για παράδειγμα. Η αποτίμηση στα 5,9 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε και εδώ τα αποτελέσματα εξαμήνου.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Καλά και εδώ τα αντανακλαστικά. Ακόμα είναι φθηνή και η πτώση της ήταν λίγο υπερβολική στις προηγούμενες συνεδριάσεις αλλά γρήγορα την αφήνει πίσω της. Με υψηλό στα 0,8680 ευρώ έκλεισε στα 0,8460 ευρώ, αμετάβλητη, με όγκο 24 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης