Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Κλιμάκιο θα μεταβεί στην Αργεντινή - Εκτινάχθηκε εκ νέου το CDS στις 3.143 μ.β.

ΔΝΤ: Κλιμάκιο θα μεταβεί στην Αργεντινή - Εκτινάχθηκε εκ νέου το CDS στις 3.143 μ.β.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice, δήλωσε ότι το Ταμείο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Αργεντινή
Σε συζητήσεις με την κυβέρνηση του Mauricio Macri στην Αργεντινή είναι αξιωματούχοι του ΔΝΤ στον απόηχο του βίαιου sell off που έχει χτυπήσει τη χώρα μετά τις προκριματικές εκλογές.
«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Αργεντινή και είμαστε σε διάλογο με τις αρχές, καθώς εργάζονται στα σχέδια πολιτικής τους για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα» σχολίασε στο twitter ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κλιμάκιο του ΔΝΤ θα μεταβεί σύντομα στην Αργεντινή.
Ο Macri έχει διαπραγματευτεί ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που επέτρεψε στην Αργεντινή να λάβει από το ΔΝΤ δάνειο 57 δισ. δολ., το μεγαλύτερο στην ιστορία του Ταμείου, που θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο εάν ο Macri χάσει την προεδρία στις εκλογές του Φθινοπώρου.


Image
Στις προκριματικές εκλογές της 11ης Αυγούστου ο σημερινός πρόεδρος Macri ηττήθηκε από τον αντίπαλό του Alberto Fernandez, υποψήφιο με τον συνδυασμό της πρώην προέδρου K. Kirchner.
Το peso μετά τις εκλογές βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση. Μετοχές και ομόλογα της Αργεντινής σημείωσαν πρωτοφανή πτώση με τις αγορές να προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ.
Σημειώνεται ότι το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 3.143 μονάδες βάσης.

Νέος υπουργός Οικονομικών στην Αργεντινή 

Εν τω μεταξύ, σήμερα (20/8/2019) ορκίστηκε νέος υπουργός Οικονομικών στην Αργεντινή, ο Hernan Lacunza διαδεχόμενος τον Nicolas Dujovne.
Πρώτιστος στόχος θα είναι ο κατευνασμός των αγορών.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υπουργός τόνισε πως η προτεραιότητά του θα είναι η σταθεροποίηση στην ισοτιμία με το δολάριο, στα διεθνή αποθεματικά, αλλά και στην προστασία της τσέπης των πολιτών μπροστά στο πληθωρισμό.
"Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο η οποία είναι ταυτόχρονα και προεκλογική και δεν περνάει αδιάφορη από τις αγορές", δήλωσε.
Ο Lacunza εγγυήθηκε όμως την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν συμφωνηθεί με το ΔΝΤ: "Μίλησα με το ΔΝΤ και τις προσεχείς ημέρες θα έρθουν στην Αργεντινή για να συζητήσουμε".
Παραδέχθηκε πως ακόμη και μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας η Αργεντινή δεν μπόρεσε να ενσωματώσει το 1/3 του πληθυσμού που εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
"Επιθυμούμε πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, ανταγωνιστικό νόμισμα, φόρους διορθωμένους και μέτρα τα οποία θα προωθήσουν την παραγωγή των προϊόντων μας διεθνώς", κατέληξε ο Hernan Lacunza.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης