Μήνυμα Cavusoglu σε Συρία: Μην παίζετε με την φωτιά - Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατέψουμε τα στρατεύματα μας

Μήνυμα Cavusoglu σε Συρία: Μην παίζετε με την φωτιά - Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατέψουμε τα στρατεύματα μας
Για τον κίνδυνο σύρραξης προειδοποίησε η Τουρκία τη Συρία
Με... σύρραξη απείλησε η Τουρκία τη Συρία.
Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, δήλωσε πως η Άγκυρα θα πράξει οτιδήποτε είναι απαραίτητο ώστε να προστατεύσει τα στρατεύματά της και κάλεσε το καθεστώς Assad στην Δαμασκό να «μην παίζει με την φωτιά», όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Η δήλωση Τσαβούσογλου έρχεται μία ημέρα αφότου οχηματοπομπή του τουρκικού στρατού έγινε στόχος βομβαρδισμού ενώ κινούνταν πως ένα από παρατηρητήρια που εγκαθιδρύθηκαν στην Ιντλίμπ μετά την περσινή ρωσο-τουρκική συμφωνία για διατήρηση της άτυπης εκεχειρίας στην επαρχία.
Η τουρκική πλευρά απέδωσε την ευθύνη στην Δαμασκό και κατήγγειλε πως πρόκειται για ευθεία παραβίαση της συμφωνίας.
Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από την επίθεση.
Η Ιντλίμπ αποτελεί το τελευταίο προπύργιο αντικαθεστωτικών ανταρτών στην Συρία και φιλοξενεί περίπου 3 εκατομμύρια πρόσφυγες.
Τους τελευταίους μήνες ο έλεγχος της περιοχής έχει περιέλθει επί το πλείστον στα χέρια τζιχαντιστών – κάτι που η Άγκυρα είχε δεσμευτεί ότι θα αποτρέψει.
Από τον Απρίλιο ο συριακός τακτικός στρατός έχει αρχίσει να παραβιάζει την εκεχειρία και να διεκδικεί εδάφη.
Στην πράξη αυτό φέρνει τον συριακό στρατό επικίνδυνα κοντά στις τουρκικές δυνάμεις.
Η Δαμασκός φαίνεται πως αντιλήφθηκε το τουρκικό κομβόι ως απόπειρα αποτροπής της επέκτασής της στην Ιντλίμπ, την στιγμή που οι συριακές τακτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την κωμόπολη Σαν Σεϊχούν.
Η κατάσταση περιπλέκεται από τον ρόλο της Ρωσίας, η οποία συνεργάζεται με την Τουρκία αλλά συνάμα στηρίζει το καθεστώς Άσαντ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS