Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο +0,55% και τις 20.677,22 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο +0,55% και τις 20.677,22 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,31% στις 26.211 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (20/8) οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο της απόφασης των ΗΠΑ να επεκτείνουν κατά τρεις μήνες την άδεια προς τον κινεζικό κολοσσό Huawei, μία εξέλιξη που οδήγησε σε αποκλιμάκωση των εμπορικώ εντάσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,55% στις 20.677,22 μονάδες, με τη μετοχή της Screen Holdings να ενισχύεται κατά +5,35%, ενώ αντίθετα η μετοχή της FamilyMart έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -4,20%.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,05% στις 1.960,25 μονάδς, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των Hyundai Motor και Kia υποχώρησαν κατά -1,17% και -1,26% αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +!,20% και τις 6.545 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,31% στις 26.211 μονάδες, με τις μετοχές των AAC και Sunny Optical ωστόσο να ενισχύονται κατά +4,29% και +4,87% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,32% στις 10.522,50 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,11% στις 2.880 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε επίσης στο -0,11% και τις 9.318,44 μονάδες.
Όπως ανακοίνωσε χθες (19/8) ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, η Ουάσιγκτον θα επεκτείνει κατά 90 ημέρες την άδεια προς την Huawei Technologies, επιτρέποντας ουσιαστικά στην κινεζική εταιρεία να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, χαρακτήρισε ως «θετικές» τις πρόσφατες συνομιλίες που είχαν οι εμπορικοί αξιωματούχοι ΗΠΑ και Κίνας, προσθέτοντας ότι οι τηλεδιασκέψεις αναμένεται να συνεχιστούν για τις επόμενες ημέρες.
Ένας από τους κύριους λόγους που οι επενδυτές προβληματίζονται για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας είναι το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, γεγονός που σημαίνει ότι μία αποκλιμάκωση των εντάσεων θα επαναφέρει το θετικό κλίμα στις αγορές.
«Ενώ δεν ήταν απροσδόκητη, η επέκταση της ελάφρυνση στις κυρώσεις κατά της Huawei ενίσχυσε την ανακούφιση για τις αγορές στις αρχές της εβδομάδας«, σχολίασε η αναλύτρια αγορών της IG στη Σιγκαπούρη, Jingyi Pan.
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η αποκλιμάκωση των εμπορικών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα αμβλύνει τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη μείωση της ζήτησης.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,40% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,98 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,45% στα 56,39 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας και τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανού Ινστιτούτου Πετρελαίου για αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, ενώ τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας θα δημοσιευθούν αύριο Τετάρτη (21/8).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης