Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες για τον χρυσό ενόψει Fed και ΕΚΤ - Στο -0,26% και τα 1.507,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ήπιες απώλειες για τον χρυσό ενόψει Fed και ΕΚΤ - Στο -0,26% και τα 1.507,65 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (20/8) ο χρυσός, μετά τα μεικτά πρόσημα που εμφάνισε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας την ετήσια συνάντηση της Federal Reserve στο Jackson Hole αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.507,65 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά.
Η συνάντηση των αξιωματούχων της Αμερικανικής Ομοπονδιακής Τράπεζας στο Jackson Hole αναμένεται να παραμείνει στο επίκεντρο, καθώς οι επενδυτές θα αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με το πότε θα πραγματοποιήσει η Fed την επόμενη μείωση επιτοκίων.
Παράλληλα, η Federal Reserve αναμένεται να δημοσιεύσει αύριο (21/8) τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Ιουλίου, ενώ μία μέρα αργότερα αναμένονται τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκης Κεντρική Τράπεζας.
Σύμφωνα με τον αναλυτή εμπορευμάτων στο Investing.com, Barani Krishnan, οι επενδυτές θα αναμένουν περαιτέρω ενδείξεις από τη Federal Reserve αναφορικά με τη νομισματική πολιτική των επόμενων μηνών προτού προχωρήσουν σε νέες κινήσεις που θα αφορούν τον χρυσό.
Όσον αφορά τις εμπορικές τριβές ΗΠΑ και Κίνας, η είδηση ότι η Ουάσιγκτον θα επεκτείνει κατά 90 ημέρες την άδειά της προς την Huawei Technologies οδήγησε σε νέα αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, απομακρύνοντας τους επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης