Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,59% και τα 60,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,59% και τα 60,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε οριακή άνοδο +0,04%
(upd) Άνοδο σημείωσε σήμερα Τρίτη (20/8) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η αποκλιμάκωση των εμπορικών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα αμβλύνει τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη μείωση της ζήτησης.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,59% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% στα 56,16 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Όπως ανακοίνωσε χθες (19/8) ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, η Ουάσιγκτον θα επεκτείνει κατά 90 ημέρες την άδεια προς την Huawei Technologies, επιτρέποντας ουσιαστικά στην κινεζική εταιρεία να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.
Image
Από την πλευρά του, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, χαρακτήρισε ως «θετικές» τις πρόσφατες συνομιλίες που είχαν οι εμπορικοί αξιωματούχοι ΗΠΑ και Κίνας, προσθέτοντας ότι οι τηλεδιασκέψεις αναμένεται να συνεχιστούν για τις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας και τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανού Ινστιτούτου Πετρελαίου για αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, ενώ τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας θα δημοσιευθούν αύριο Τετάρτη (21/8).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης