Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Fed πρέπει να μειώσει τα επιτόκια τουλάχιστον κατά 1% και να επαναφέρει το QE

Trump: Η Fed πρέπει να μειώσει τα επιτόκια τουλάχιστον κατά 1% και να επαναφέρει το QE
Το επιτόκιο της Fed θα πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον κατά 100 μονάδες βάσης, ίσως και με κάποια ποσοτική χαλάρωση, δήλωσε ο Donald Trump
Νέα επίθεση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), εξαπέλυσε σήμερα (19/8/2019) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, καλώντας την να μειώσει τα επιτόκια κατά μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα, καθώς και να επανεκκινήσει το «τύπωμα» χρήματος.
«Η οικονομία μας είναι πολύ ισχυρή, παρά την τρομακτική έλλειψη οράματος από τον Jay Powell και τη Fed, αλλά οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να “θέσουν” την οικονομία σε κακή κατάσταση, για τους σκοπούς των εκλογών του 2020.
Πολύ εγωιστικό!
Το δολάριό μας είναι τόσο ισχυρό που βλάπτει δυστυχώς άλλα μέρη του κόσμου», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump και πρόσθεσε:
«Το επιτόκιο της Fed, σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον κατά 100 μονάδες βάσης, ίσως και με κάποια ποσοτική χαλάρωση.
Εάν συνέβαινε αυτό, η οικονομία μας θα ήταν ακόμα καλύτερη και η παγκόσμια οικονομία θα ενδυναμωνόταν πολύ και γρήγορα- κάτι που θα ήταν καλό για όλους!»,

Image
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης