Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Ανθεκτικές και κερδοφόρες οι βρετανικές τράπεζες – Έπονται δυσκολίες

DBRS: Ανθεκτικές και κερδοφόρες οι βρετανικές τράπεζες – Έπονται δυσκολίες
Έκθεση της DBRS Ratings για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου 
Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2019 έδειξαν πως οι μεγάλες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου (Barclays, HSBC Holdings, Lloyds Banking Group, Royal Bank of Scotland Group) παραμένουν ανθεκτικές και κερδοφόρες, αναφέρει σε έκθεσή της η DBRS Ratings.
Όπως σημειώνει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης, τα συνολικά κέρδη των τραπεζών αυξήθηκαν, καθώς το συνολικό βάρος των δικαστικών διαφορών ήταν χαμηλότερο από ό,τι την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
«Η υποκείμενη απόδοση παρέμεινε ανθεκτική παρά το δύσκολο περιβάλλον λειτουργίας.
Τα συνολικά βασικά έσοδα αυξήθηκαν κυρίως λόγω της ισχυρής δυναμικής της HSBC στην Ασία.
Ωστόσο, τα έσοδα των τραπεζών από τις εγχώριες λιανικές δραστηριότητες ήταν υπό πίεση, καθώς συνεχίστηκε ο έντονος ανταγωνισμός στην αγορά ενυπόθηκων δανείων.
Επίσης, τα έσοδα από τις κεφαλαιαγορές επηρεάστηκαν από ένα δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον στις παγκόσμιες αγορές.
Το υποκείμενο κόστος παρέμεινε υπό καλό έλεγχο παρά τις σημαντικές στρατηγικές επενδύσεις που σχετίζονται με τη δημιουργία ψηφιακών δυνατοτήτων.
Παρόλα αυτά, η DBRS σημειώνει ότι η εξομάλυνση του κόστους κινδύνου συνέβαλε στη συγκρατημένη μείωση του έτους κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους, με αποτέλεσμα τα αυξημένα κέρδη προ φόρων.
Οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζουν μια σειρά προκλήσεων. (…)
Στα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου, ορισμένες τράπεζες ανέφεραν ότι οι ασθενέστερες αποδόσεις είναι πιθανό να μεταφραστούν σε ασθενέστερα περιθώρια, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία θα επανεπενδύονται σε λιγότερο ελκυστικές αποδόσεις.
Η DBRS σημειώνει επιπλέον τη σημαντική οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό έχει ήδη εκδηλωθεί με τη σταδιακή εξασθένηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και τη συρρίκνωση του ΑΕΠ», σχολιάζει ο οίκος.

Image

Το α' εξάμηνο του 2019, το συνολικό κέρδος προ φόρων των μεγάλων βρετανικών τραπεζικών ομίλων ανήλθε σε 18,2 δισ. στερλίνες, αυξημένο κατά 22% σε ετήσια βάση, βάσει των υπολογισμών της DBRS.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης