Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse - Barclays: Ανοιχτός ο δρόμος για νέες μειώσεις επιτοκίων στο Μεξικό

tags :
Credit Suisse - Barclays: Ανοιχτός ο δρόμος για νέες μειώσεις επιτοκίων στο Μεξικό
Credit Suisse και Barclays σχολιάζουν την μείωση 8% στα επιτόκια από την Banco de Mexico
Η Credit Suisse και η Barclays περιμένουν νέες μειώσεις επιτοκίων από την Banxico μέχρι το τέλος του 2019.
Η μείωση στα επιτόκια, στο 8%, που ανακοίνωσε η Banco de Mexico τον Δεκαπενταύγουστο αφήνει περιθώρια και για άλλες περικοπές, σύμφωνα με τις δύο τράπεζες.
Η Credit Suisse θεωρεί ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το είναι απαραίτητη εν όψει και του σχεδιασμού της οικονομικής πολιτικής για το 2020.
Το θέμα αυτό αποτελεί πραγματική σπαζοκεφαλιά για τους αναλυτές, οι οποίοι τονίζουν ότι είναι αναγκαίος «ένας σχεδιασμός ελκυστικός για επενδυτές εγχώριους και ξένους, αλλά και για την πραγματική οικονομία», τονίζει η Credit Suisse.
Από την μεριά της η Barclays θεωρεί πως η γενναία μείωση στα επιτόκια αφήνει περιθώρια για νέους περιορισμούς, αν σκεφτεί κανείς πως ο μέσος όρος είναι περίπου 5.5-6%.
Αποτέλεσμα εικόνας για banco de mexico
Οι υψηλές αποδόσεις ομολόγων μειώνουν το κόστος για τους εκδότες προσελκύοντας πιο μόνιμους επενδυτές.
Όσο και αν η συναλλαγματική ισοτιμία έχει ευθυγραμμιστεί με άλλα νομίσματα, η απόφαση της Banxico εξακολουθεί να είναι σχετικά ουδέτερη, ακολουθώντας τα πρότυπα της Federal Reserve.
Οι αναλυτές της Credit Suisse θεωρούν πως η μείωση των επιτοκίων ανοίγει τον δρόμο για χαμηλότερα επιτόκια στον ιδιωτικό τομέα. Υπογραμμίζει ωστόσο ότι ο αντίκτυπος των μεταβολών της νομισματικής πολιτικής στην οικονομία δεν θα είναι άμεσος.
Ο πρόεδρος του Μεξικού πάντως Andres Manuel Lopez Obrador, υπεραμύνθηκε της απόφασης της τράπεζας, σημειώνοντας πως η μείωση των επιτοκίων τονώνει την ανάπτυξη δίνοντας κίνητρα στους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης