Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμερα 19/8 η εγκύκλιος Βρούτση που καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης

Σήμερα 19/8 η εγκύκλιος Βρούτση που καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης
Καταργείται η υποχρέωση του εργοδότη να αναφέρει στο Σύστημα Εργάνη τους λόγους απόλυσης εργαζομένων
Σήμερα Δευτέρα 19/8 αναμένεται να υπογράψει ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης την εγκύκλιο, με την οποία θα καταργείται ο βάσιμος λόγος απόλυσης, δηλαδή η υποχρέωση του εργοδότη να αναφέρει στο σύστημα Εργάνη τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να προχωρήσει στην απόλυση εργαζομένων.
Σε δηλώσεις του ο κ.Βρούτσης υποστήριξε ότι με την εγκύκλιο αυτή καταργείται και κατεβαίνει από το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» το μεσαιωνικό, όπως το χαρακτήρισε, πλαίσιο αναφοράς ηλεκτρονικής καταγραφής του φακέλου του εργαζομένου, με αναδρομική ισχύ, και έτσι κανένας πλέον εργοδότης δεν θα γράφει γιατί απολύει τον εργαζόμενό του.
«Με εγκύκλιο που υπογράφω, καταργείται και κατεβαίνει από το πληροφοριακό σύστημα 'ΕΡΓΑΝΗ' το μεσαιωνικό πλαίσιο αναφοράς ηλεκτρονικής καταγραφής του φακέλου του εργαζομένου, με αναδρομική ισχύ. Πλέον, κανένας εργοδότης δεν θα γράφει, γιατί απολύει τον εργαζόμενό του.
Με βάση τον βάσιμο λόγο απόλυσης, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονή των εκλογών, έφερε ταυτόχρονα το πρωτοφανές ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων.
Στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ καταχωρούνταν οι λόγοι που ο εργοδότης θεωρούσε ότι ήταν εκείνοι που έπρεπε να απολυθεί ο εργαζόμενος. Αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα 19/8), καταργείται το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με εγκύκλιο, την οποία θα υπογράψω» υποστήριξε σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ.Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης