Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ιορδανία διαμαρτυρήθηκε στο Ισραήλ για παραβιάσεις στην Ιερουσαλήμ

Η Ιορδανία διαμαρτυρήθηκε στο Ισραήλ για παραβιάσεις στην Ιερουσαλήμ
Tο Αμάν τόνισε στον Ισραηλινό πρεσβευτή πως «καταδικάζει και απορρίπτει τις ισραηλινές παραβιάσεις»
Η Ιορδανία κάλεσε τον ισραηλινό πρεσβευτή στο Αμάν για να του διαβιβάσει «ένα κατηγορηματικό μήνυμα», καλώντας το εβραϊκό κράτος να τερματίσει τις «παραβιάσεις» στην Πλατεία των Τεμένων στην Ιερουσαλήμ.
Θεματοφύλακας των ιερών τόπων των Μουσουλμάνων στην Ιερουσαλήμ, το Αμάν τόνισε στον Ισραηλινό πρεσβευτή πως «καταδικάζει και απορρίπτει τις ισραηλινές παραβιάσεις» στην πλατεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιορδανικού ΥΠΕΞ.
Στις 11 Αυγούστου είχαν σημειωθεί συγκρούσεις κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα, στην πλατεία με τα τεμένη, ανάμεσα σε μουσουλμάνους πιστούς και την ισραηλινή αστυνομία κατά την πρώτη ημέρα των εορτασμών του μουσουλμανικού Άιντ αλ Άντχα και κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής Τίχα Μπεάβ.
Η Ιορδανία διεμήνυσε επίσης στον πρέσβη πως καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας  Gilad Erdan για την κατάσταση στο Αλ ΄Ακσα.
Ο Erdan είχε δηλώσει την περασμένη Τρίτη (13/8) πως το Ισραήλ θα πρέπει να εργασθεί ώστε να επιτραπεί στους Εβραίους να προσεύχονται στην Πλατεία των Τεμένων, «στο πλαίσιο πολιτικών συμφωνιών κι όχι διά της βίας».
Οι Εβραίοι επιτρέπονται να επισκέπτονται σε συγκεκριμένες ώρες το σημείο, όχι όμως και να προσεύχονται για να αποφεύγονται επεισόδια.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης