Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη και για άτακτο Brexit – Συνάντηση με Johnson (21/8)

Merkel: Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη και για άτακτο Brexit – Συνάντηση με Johnson (21/8)
«Νομίζω ότι είναι πάντα καλύτερο να φεύγεις με μια συμφωνία από ό, τι χωρίς», είπε χαρακτηριστικά για το Brexit η Merkel
Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε την Κυριακή (18/8/2019) ότι θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson την Τετάρτη το βράδυ (21/8) προκειμένου να συζητήσουν τη σχεδιαζόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Η Merkel πρόσθεσε μάλιστα, πως το Βερολίνο είναι προετοιμασμένο και για ένα άτακτο Brexit.
Ο Johnson επιδιώκει να πείσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανοίξουν ξανά τις συνομιλίες του Brexit ή να αντιμετωπίσουν την προοπτική ότι, το δεύτερο μεγαλύτερο μέλος του μπλοκ θα αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς να υπάρξει συμφωνία για την άμβλυνση του οικονομικού σοκ - μια κίνηση που οι επιχειρήσεις αναμένουν να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, σύμφωνα με το Reuters.
«Είμαστε ευτυχείς για κάθε επίσκεψη και πρέπει να μιλήσουμε και να βρούμε τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ακόμη και αν δεν έχουμε συμφωνία.
Αλλά σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να βρω λύσεις - μέχρι την τελευταία ημέρα των διαπραγματεύσεων », πρόσθεσε η Merkel.
«Νομίζω ότι είναι πάντα καλύτερο να φεύγεις με μια συμφωνία από ό, τι χωρίς.
Αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα είμαστε προετοιμασμένοι και για την εναλλακτική λύση»  συνέχισε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Telegraph ο Johnson πρόκειται να πει στη Γερμανίδα καγκελάριο, πως το βρετανικό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να σταματήσει το Brexit.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης