Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κουβέιτ: «Στροφή» του κρατικού επενδυτικού ταμείου, λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία

Κουβέιτ: «Στροφή» του κρατικού επενδυτικού ταμείου, λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία
Αλλαγή στρατηγικής ενός εκ των μεγαλύτερων κρατικών επενδυτικών ταμείων στον κόσμο
Την έκθεσή του σε ομόλογα και επενδύσεις άρχισε να αυξάνει το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κουβέιτ, (ΚΙΑ) πριν από δύο χρόνια προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά του ενώ η παγκόσμια παρουσίαζε σημάδια επιβράδυνσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Kuwaiti Alqabas, επικαλούμενη σχετικές πηγές.
Το δημοσίευμα περιέχει σπάνια στοιχεία σχετικά με τη στρατηγική ενός εκ των μεγαλύτερων κρατικών επενδυτικών ταμείων στον κόσμο, αν και δεν παρέχει την κατανομή των επενδύσεων του ΚΙΑ σε διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.
Το KIA, το οποίο διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 592 δισ. δολαρίων, δεν δημοσιοποιεί τις επενδύσεις ή τη λεπτομερή στρατηγική του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το KIA έκανε «υπολογισμένες εξόδους» από επενδύσεις, που χαρακτηρίστηκαν προς κάμψη στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς η παγκόσμια οικονομία άρχισε να δείχνει σημάδια αδυναμίας πριν από δύο χρόνια.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τον Ιούλιο, μείωσε την πρόβλεψή του για παγκόσμια ανάπτυξη φέτος και το 2020, προειδοποιώντας ότι περαιτέρω δασμοί στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας ή μια άτακτη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσαν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. 
Το ΔΝΤ ανέφερε ότι οι κίνδυνοι καθοδικού ρυθμού έχουν ενταθεί και αναμένεται ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα φθάσει το 3,2% το 2019 και το 3,5% το 2020, κάτω κατά 0,1% σε σχέση με τις προβλέψεις του Απριλίου.
Παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα στις χρηματιστηριακές αγορές, το KIA πέτυχε απόδοση 10% στις επενδύσεις της στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ από τις αρχές του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης