Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος - Στην Ιερά Σύνοδο τη Δευτέρα 19/8 επισήμως η παραίτηση

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος - Στην Ιερά Σύνοδο τη Δευτέρα 19/8 επισήμως η παραίτηση
Την Κυριακή 18/8 τέλεσε την αποχαιρετιστήρια Λειτουργία του ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων
Την αποχαιρετιστήρια Λειτουργία του ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων τέλεσε σήμερα, Κυριακή 18/8,  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων, ο  Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ΄ Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος.
Η παραίτησή του, η οποία  υπογράφηκε το Σάββατο 17/8, ημέρα που χειροτονήθηκε Δεσπότης ,  την Δευτέρα 19/8 κατατίθεται επισήμως στην Ιερά Σύνοδο, η οποία αναμένεται στη συνέχεια να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη,
Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, σύμφωνα με τα kalavrytanews.com, βρέθηκε σήμερα η απερχόμενος Δήμαρχος κ. Λαζουράς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος,  με τον Μητροπολίτη να τους ευχαριστεί για την επί σειρά ετών αγαστή συνεργασία και με του δύο και τους δώρησε ένα αναμνηστικό.
Στον Ιερό Ναό, ήταν επίσης, ο τ. Βουλευτής και Νομάρχης κ. Κατσικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαγκαφάς, ο καθηγητής ιατρικής κ. Γεώργιος Ζωγράφος και πολλοί άλλοι.  
O παραιτηθείς Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας -κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής- συμπληρώνει τον Οκτώβριο 41 χρόνια από την ημέρα που ενθρονίσθηκε Μητροπολίτης.
Γεννήθηκε το 1938 στην Πάτρα την 25ην Απριλίου 1961 εκάρη Μοναχός, την 31ην Μαΐου 1961 Διάκονος, την 17ην Ιουλίου 1963 Πρεσβύτερος, την 17ην Αυγούστου 1976 εξελέγη Μητροπολίτης Ταλαντίου και στις 12 Οκτωβρίου 1978 εξελέγη Μητροπολίτης της ιστορικής Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ενώ το 1978 ενθρονίσθηκε στο Αίγιο.
Διετέλεσε Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ενώ έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες, κυρίως ιστορικού και αντιαιρετικού περιεχομένου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS