Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αυτοσυγκράτηση και διάλογο» για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Χονγκ Κονγκ ζητεί η ΕΕ

«Αυτοσυγκράτηση και διάλογο» για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Χονγκ Κονγκ ζητεί η ΕΕ
«Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, να αποφευχθεί η βία», δήλωσε η ύπατη εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Federica Mogherini
Σε «διάλογο εφ’ όλης της ύλης» καλεί η ΕΕ για να εκτονωθεί η ένταση στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο εδώ και δέκα εβδομάδες συγκλονίζεται από διαδηλώσεις, που έχουν οδηγήσει την Κίνα σε σκλήρυνση της στάσης της, έναντι των διαδηλωτών.
«Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, να αποφευχθεί η βία και να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την  αποκλιμάκωση της κατάστασης», δήλωσε η ύπατη εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Federica Mogherini.
«Η συμμετοχή σε μια διαδικασία  διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς, με τη συμμετοχή όλων των βασικών ενδιαφερομένων, είναι απαραίτητη», πρόσθεσε η Mogherini.
Η παρέμβαση της ΕΕ συνέπεσε με τον νέο γύρο διαμαρτυριών από τους ακτιβιστές που ζητούν από το Πεκίνο περισσότερα δικαιώματα για την ημιαυτόνομη περιοχή.
«Τους δύο τελευταίους μήνες, πολλοί πολίτες ασκούν το θεμελιώδες δικαίωμα της διαμαρτυρίας», δήλωσε η Ιταλίδα αξιωματούχος.
«Ωστόσο, υπήρξε πρόσφατα ένας αυξανόμενος αριθμός απαράδεκτων βίαιων περιστατικών, με κίνδυνο περαιτέρω έντασης και αστάθειας», κατέληξε στη δήλωσή της.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης