Διεθνή

Θα επιτραπεί η είσοδος της Αμερικανίδας βουλευτίνας R.Tlaib στο Ισραήλ

Θα επιτραπεί η είσοδος της Αμερικανίδας βουλευτίνας R.Tlaib στο Ισραήλ
Η είσοδος τής επιτρέπεται «για ανθρωπιστικούς λόγους» όπως τόνισαν πηγές του Ισραήλ
Το Κράτος του Ισραήλ αποφάσισε τελικά να επιτρέψει στην Αμερικανίδα βουλευτή Rashida Tlaib να επισκεφθεί την χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους.
Η Tlaib θέλει να επισκεφθεί την γιαγιά της στην Δυτική Όχθη, υποσχέθηκε όμως να μην θέσει το θέμα του μποϊκοτάζ του Ισραήλ εξαιτίας του Παλαιστινιακού Ζητήματος.
Η Tlaib γεννήθηκε στην Αμερική από Παλαιστίνιους μετανάστες. Έχει επικρίνει πολλές φορές το Ισραήλ για την στάση του στο Παλαιστινιακό.
Η Αμερικανίδα βουλευτίνα των Δημοκρατικών σχεδίαζε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ μαζί με την συνάδελφό της, I. Omar, επίσης βουλευτίνα με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Τόσο η Tlaib όσο και η Omar έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους στο κίνημα BDS το οποίο καλεί την παγκόσμια κοινότητα σε οικονομικό, πολιτιστικό και επιστημονικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.
Χθες 15/8 το Ισραήλ απαγόρευσε στις δύο γυναίκες την είσοδο στην χώρα για την επίσημη επίσκεψη δεχόμενο πιέσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο D. Trump.
Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και σχεδόν σύσσωμη η πολιτική σκηνή των ΗΠΑ επέκρινε τον Trump.
Άλλωστε εδώ και καιρό ο D. Trump επιτίθεται τόσο στις Tlaib και Omar όσο και σε άλλες δύο γυναίκες βουλευτίνες των Δημοκρατικών, τις Alexandria Ocasio-Cortez και Ayanna Pressleyκαλώντας τες «να επιστρέψουν στις χώρες τους».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης