Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης μετά το πρόσφατο sell off

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης μετά το πρόσφατο sell off
ΑΓΟΡΑ: Περιμένουμε να δούμε που μπορούν οι τράπεζες να βγάλουν άμυνες και να σταματήσουν να επηρεάζουν όλο το ΧΑ. Τώρα θα μας πείτε με τόσα που γίνονται στο εξωτερικό, τι άμυνες και ζώνες και στηρίξεις να κοιτάμε…

Όλα παίζουν. Μην ξεχνάμε πως εμείς έχουμε περάσει χειρότερες καταστάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Και αμέσως μόλις βελτιώθηκε λίγο η εικόνα της χώρας κάποιοι όμιλοι εκτινάχθηκαν και στο ταμπλό είδαν τις μετοχές τους να πηγαίνουν σε υψηλά πολλών ετών.

Η ανησυχία στην παρούσα φάση στο ταμπλό πηγάζει από τη μαζική φυγή στις τράπεζες. Οι εκροές είναι μεγάλες και οι μετοχές πιέζονται με όγκο που για τις μέρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά υψηλός. Μία όμως έστω και τεχνική αντίδραση θα πρέπει κάποια στιγμή να τη δούμε.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Στην προσυνεδρίαση οι εντολές που μπήκαν ήταν και πάλι χαμηλά. Έδειχνε άνοιγμα για πολλές μετοχές με βαρύτητα και κυρίως τις τραπεζικές με απώλειες κοντά στο 2%. Μπήκαν βέβαια στη συνέχεια κάποιες εντολές αγοράς αλλά και πάλι οι τράπεζες άνοιξαν πιο χαμηλά.

Από το εσωτερικό δεν έχουμε σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να μας κάνουν να στραφούμε πάλι στα δικά μας. Έτσι το κλίμα που θα επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού θα μας επηρεάσει. Και εμείς είμαστε και λίγο πιο υπερβολικοί στην πτώση λόγω και απουσίας επενδυτών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άσχημα τα γραφήματα, αλλά σήμερα υπάρχουν κάποιες καλύτερες διαθέσεις στο ξεκίνημα. Απορροφήθηκαν οι πρωινές πιέσεις και μένει να δούμε τι θα κάνουν οι πωλητές. Θα πάνε πιο ψηλά τις πωλήσεις περιμένοντας καλύτερες τιμές και περισσότερους αγοραστές ή θα συνεχίσουν.

Η Alpha Bank και η Εθνική έχουν καλύτερη εικόνα στο ξεκίνημα αλλά βελτιώνονται και οι υπόλοιπες. Στη Eurobank ο όγκος ξεπερνά τις 350 χιλ. τεμάχια με το ξεκίνημα των συναλλαγών και οι πωλητές μάλλον δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την τιμή.

ΔΕΗ: Κρατιέται υψηλότερα από τα 2,42 ευρώ με άνοδο άνω του 1% και χαμηλό όγκο στα πρώτα λεπτά αλλά βγήκαν και κάποιοι πωλητές στη συνέχεια. Για τόσα που έχουν ακουστεί για τη μετοχή μια χαρά κρατάει και ίσως αυτό κάτι δείχνει.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στην τιμή που πούλησε τις ίδιες μετοχές βρίσκεται ο τίτλος με χαμηλό όγκο.

ΤΙΤΑΝ: Σήμερα η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης κοινών και προνομίων. Θα διαγραφούν και θα γίνουν TITC.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,294 ευρώ μεικτό.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Η εμφάνιση πωλητών στα 2,22 ευρώ με όγκο 17 χιλ. τεμάχια με τη μετοχή να έχει κάνει μόλις 117 τεμάχια, δημιούργησε μία ανησυχία κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Η αποτίμηση είναι στα 16,8 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στη χρήση 2018 εμφάνισε καλή αύξηση των πωλήσεων και των μικτών κερδών αλλά τα προ φόρων κέρδη λόγω λοιπόν εξόδων ήταν μειωμένα ενώ τα καθαρά λόγω χαμηλότερης φορολογίας ενισχυμένα στις 538 χιλ. ευρώ από 496 χιλ. ευρώ.

Η καθαρή θέση είναι στα 19,7 εκατ. ευρώ και υπήρχαν συνολικές υποχρεώσεις 32,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 8,9 εκατ. ευρώ δάνεια με τα ταμειακά διαθέσιμα να είναι στα 1,1 εκατ. ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Στη συνεδρίαση της Τετάρτης έκανε υψηλό όγκο 127 χιλ. τεμάχια και έκλεισε με άνοδο 5,41% αλλά και υψηλή μεταβλητότητα αφού το υψηλό ημέρας ήταν στα 1,2650 ευρώ και το χαμηλό στα 1,1350 ευρώ. Η μετοχή έχει γυρίσει αρκετά από τα υψηλά που είχε γράψει πριν μερικές συνεδριάσεις (2,17 ευρώ).

Στις 3 Ιανουαρίου 2019 ήταν στα 0,1810 ευρώ και στις 6 Αυγούστου έγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 2,17 ευρώ. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την εισφορά της εταιρείας του κ.Μυλωνά, η οποία θα ενισχύσει την καθαρή θέση, τα μεγέθη και θα μειώσει τη σχέση δανείων προς EBITDA και ίδια κεφάλαια, αλλά θα δημιουργήσει και dilution αφού θα τυπωθούν μετοχές.

ΕΛΤΡΑΚ: Καμία ενημέρωση… Βλέπουμε αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο, βλέπουμε ανακοινώσεις για γενική συνέλευση αλλά αναφορικά με τη μετοχική αλλαγή τίποτα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης