Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση 0,2% στις τιμές εισαγωγών τον Ιούλιο 2019

ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση 0,2% στις τιμές εισαγωγών τον Ιούλιο 2019
Οι τιμές των εισαγωγών των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Ιούλιο του 2019
Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν τον Ιούλιο του 2019 οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ, με την υποκείμενη τάση να παραμένει, ωστόσο, υποτονική.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (14/8/2019) ότι οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, καθώς το αυξημένο κόστος των πετρελαϊκών προϊόντων αντιστάθμισε την πτώση των τιμών σε κεφαλαιουχικά αγαθά και οχήματα.
Τα στοιχεία για τον Ιούνιο αναθεωρήθηκαν καθοδικά, δείχνοντας μια πτώση των τιμών κατά 1,1%, αντί της πτώσης 0,9% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι οι τιμές θα παρέμεναν αμετάβλητες τον Ιούλιο.
Στους δώδεκα μήνες έως τον Ιούλιο, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά 1,8%, έναντι της μείωσης 2% του Ιουνίου.
Αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υποτονικός, παρά την ευρεία αύξηση στις τιμές καταναλωτή τον Ιούλιο, κάτι που, με τη σειρά του, σημαίνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια.
Οι τιμές των εισαγόμενων καυσίμων κατέγραψαν αύξηση 1,8% τον Ιούλιο, μετά από πτώση 7,3% τον Ιούνιο, ενώ οι τιμές των εισαγόμενων τροφίμων μειώθηκαν κατά 0,5%, καταγράφοντας πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Εξαιρουμένων των τροφίμων και των καυσίμων, οι δομικές τιμές εισαγωγών παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο, έναντι πτώσης 0,2% του Ιουνίου, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψαν πτώση 1,5%.
Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι τιμές εξαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Ιούλιο, μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσαν πτώση 0,9%, μετά από πτώση 1,6% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης