Δορυφορική αποτύπωση της φωτιάς στην Εύβοια, πως περικύκλωσε το Μακρυμάλλη, από το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Δορυφορική αποτύπωση της φωτιάς στην Εύβοια, πως περικύκλωσε το Μακρυμάλλη, από το Αστεροσκοπείο Αθηνών
Αποκαλυπτικό το προφίλ της φωτιάς που μαίνεται από τις 3:16 τα ξημερώματα, όπως αποτυπώθηκε στην δορυφορική εικόνα
Το Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα τη δορυφορική αποτύπωση της έκτασης και της επέκτασης της μεγάλης φωτιάς στην κεντρική Εύβοια.
Όπως αποκαλύπτει η δορυφορική εικόνα οι φλόγες περικύκλωσαν το χωριό Μακρυμάλλη και πλησίασε τα χωριά Κοντοδεσπότι βορειοδυτικά και Πλατάνα στα ανατολικά, δίχως όμως να τα κυκλώσει.
Στον καταγραφή φαίνεται επίσης η καταστροφή του δάσους Natura.
Τα δεδομένα καταδεικνύουν πως η φωτιά εξαπλώνεται σταθερά προς τα νότια και νοτιοδυτικά, όπως είχε διαπιστώσει νωρίς σήμερα 13/8 η Πυροσβεστική.
Η φωτιά βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Ψαχνά, όπου έχουν μεταφερθεί περίπου 400 κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τέσσερις εκκενωμένους οικισμούς.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Στρατού δημιούργησαν περιοχή προληπτικής προστασίας πριν τα Ψαχνά, ενώ μάχη δίνεται για την προστασία του Μακρυμάλλη, όπου έχουν υποστεί ζημιές λιγοστά σπίτια.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής διευκρίνισε πως τα Ψαχνά δεν απειλούνται, και πως η διαταγή για τα έργα προστασίας δόθηκε αμιγώς για προληπτικούς λόγους εάν ο αέρας αλλάξει φορά και ενισχυθεί.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS