ΗΠΑ και Βρετανία συζητούν για μια προσωρινή εμπορική συμφωνία που μπορεί να τεθεί σε ισχύ την 1/11

ΗΠΑ και Βρετανία συζητούν για μια προσωρινή εμπορική συμφωνία που μπορεί να τεθεί σε ισχύ την 1/11
Ουάσινγκτον και Λονδίνο συζητούν για μια προσωρινή εμπορική συμφωνία που μπορεί να τεθεί σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου
Η Βρετανία και οι ΗΠΑ συζητούν τη σύναψη μιας μερικής εμπορικής συμφωνίας που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου, μια μέρα μετά την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα (13/8) ένας Αμερικανός ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ J. Bolton συζήτησε με την Βρετανίδα υπουργό Εμπορίου Liz Trace την πιθανότητα οι ηγέτες των δύο χωρών να υπογράψουν ένα οδικό χάρτη προς μια εμπορική συμφωνία.
Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στη σύνοδο κορυφής της G7 που θα πραγματοποιηθεί αυτό το μήνα στην Γαλλία τόνισε ο αξιωματούχος.
Ο Bolton και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών S. Javid συζήτησαν την πιθανότητα μιας προσωρινής εμπορικής συμφωνίας που θα καλύπτει όλους τους τομείς. Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να έχει χρονική διάρκεια έξι μηνών, τόνισε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.
Χθες (12/8) ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ J. Bolton δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστήριζαν με ενθουσιασμό ένα Βrexit χωρίς συμφωνία αν αυτό αποφάσιζε η βρετανική κυβέρνηση να κάνει και θα επιδιώξουν να εργαστούν γρήγορα για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS