Συνάντηση Putin - Macron στις 19/8 - Στην ατζέντα το ζήτημα της Ουκρανίας

Συνάντηση Putin - Macron στις 19/8 - Στην ατζέντα το ζήτημα της Ουκρανίας
Ο πρόεδρος Putin θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Macron στη Γαλλία στις 19 Αυγούστου
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα (13/8) δικαιολογημένη την αυστηρότητα των δυνάμεων της τάξης κατά τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη Μόσχα εδώ και έναν μήνα διεκδικώντας ελεύθερες εκλογές και σημαδεύτηκαν από πολλές συλλήψεις, αρνούμενο ωστόσο ότι υπάρχει «πολιτική κρίση» στη Ρωσία.
«Δεν είμαστε σύμφωνοι με αυτούς που χαρακτηρίζουν αυτό που συμβαίνει 'πολιτική κρίση'», δήλωσε μέσω τηλεδιάσκεψης στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου D. Pescov, αντιδρώντας για πρώτη φορά σε αυτό το κίνημα αμφισβήτησης πρωτόγνωρου εύρους μετά την επιστροφή του V. Putin στην προεδρία το 2012.
«Εκτιμάμε ότι είναι πλήρως δικαιολογημένη η αυστηρότητα των δυνάμεων της τάξης που έχει σκοπό να θέσει τέρμα στις δημόσιες ταραχές», είπε.
Από τα μέσα Ιουλίου, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται κάθε Σαββατοκύριακο, ανταποκρινόμενοι σε έκκληση της αντιπολίτευσης, στο κέντρο της Μόσχας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόρριψη αντιπολιτευόμενων υποψηφίων στις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Εκατοντάδες διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ο υπ΄αριθμόν ένα αντίπαλος του Κρεμλίνου, ο A. Navalny, έχουν συλληφθεί, μερικές φορές με τη βία, στη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών, ορισμένες από τις οποίες δεν είχαν άδεια.
Η τελευταία και πιο σημαντική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε για να διεκδικήσει ελεύθερες εκλογές, συγκέντρωσε την Κυριακή στη Μόσχα έως 60.000 ανθρώπους.
Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin θα επισκεφθεί τη Γαλλία αργότερα αυτόν τον μήνα προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του Ε. Macron σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας.
Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη για την επίσκεψη του Putin στη Γαλλία στις 19 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS