Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές, λόγω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +0,6% ο DAX, άνοδος +1% για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Κέρδη στις ευρωαγορές, λόγω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +0,6% ο DAX, άνοδος +1% για τις αυτοκινητοβιομηχανίες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,54% κι έκλεισε στις 372,40 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν τελικά σήμερα (13/8/2019) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι εξελίξεις στο εμπόριο βοήθησαν να γυρίσουν σε θετικό έδαφος οι δείκτες, που νωρίτερα βρίσκονταν υπό πίεση, εν μέσω οικονομικών και γεωπολιτικών ανησυχιών, όπως οι εξελίξεις στην Ιταλία, η πολιτική αβεβαιότητα στην Αργεντινή και η αναταραχή στο Χονγκ Κονγκ.

Image

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα πως αποφάσισαν να αφαιρεθεί μια σειρά κινεζικών προϊόντων από τη λίστα με τους επιπρόσθετους δασμούς 10%, ενώ ανακοινώθηκε ότι για μια σειρά προϊόντων η επιβολή του δασμού μεταφέρεται για τις 15 Δεκεμβρίου.
Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό από το Πεκίνο, οι δυο πλευρές αναμένεται να έχουν νέες συνομιλίες σε δύο εβδομάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,54% κι έκλεισε στις 372,40 μονάδες, όταν πριν την είδηση της επανέναρξης των εμπορικών συνομιλιών, κατέγραφε πτώση άνω του 0,8%.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έκλεισαν με κέρδη 1%, «σβήνοντας» τις απώλειες -1,5% που κατέγραφαν νωρίτερα, ενώ οι πρώτες ύλες σημείωσαν «άλμα» 2,3%, ενώ προηγουμένως κατέγραφαν πτώση 1,3%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,60% κι έκλεισε στις 11.750,13 μονάδες, ενώ προηγουμένως σημείωνε πτώση άνω του 1%, λόγω της σημαντική επιδείνωσης στο οικονομικό κλίμα της χώρας.

Image
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) κατέγραψε «βουτιά» στις -44,1 μονάδες -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2011- από -24,5 μονάδες τον Ιούλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις -28 μονάδες.
Με κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, με την Daimler στο +1,2%, τη Volkswagen στο +1% και την BMW στο +0,4%.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,33% στις 7.250,90 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,99% στις 5.363,07 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 1,36% στις 20.539,43 μονάδες.

Image
Image
Image

Στην Ιταλία, η ολομέλεια της ιταλικής Γερουσίας αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης η Lega του Matteo Salvini, έπειτα από την αποτυχία επιτροπής της Γερουσίας να καταλήξει σε συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.
Οι αγορές, που ήδη έχουν επηρεαστεί από τους φόβους ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα ίσως να μην τερματίσουν σύντομα τον εμπορικό τους πόλεμο, δέχθηκαν περαιτέρω πλήγμα καθώς κατέρρευσε το νόμισμα της Αργεντινής, εντάθηκαν οι αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ και επιδεινώθηκαν οι πολιτικές ανησυχίες στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης