Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες - Στο 1,69% το 10ετές

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες - Στο 1,69% το 10ετές
Μετριάστηκαν οι ανησυχίες για μια διολίσθηση της οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση
Ανοδικά κινούνται σήμερα (13/8/2019) οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, καθώς μετριάστηκαν οι ανησυχίες για μια διολίσθηση της οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση, καθώς η Ουάσιγκτον αποφάσισε να καθυστερήσει την επιβολή δασμών σε ορισμένα κινεζικά αγαθά.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα πως αποφάσισαν να αφαιρεθεί μια σειρά κινεζικών προϊόντων από τη λίστα με τους επιπρόσθετους δασμούς 10%, ενώ ανακοινώθηκε ότι για μια σειρά προϊόντων η επιβολή του δασμού μεταφέρεται για τις 15 Δεκεμβρίου.
Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό από το Πεκίνο, οι δυο πλευρές αναμένεται να έχουν νέες συνομιλίες σε δύο εβδομάδες.
Η αισιοδοξία για το εμπόριο οδήγησε υψηλότερα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι αμερικανικές μετοχές, με εκείνη του 10ετούς να σημειώνει άνοδο 4,5 μονάδων βάσης και να διαμορφώνεται στο 1,69%, από 1,640% στο προηγούμενο κλείσιμο.

Image
Η απόδοση του 30ετούς ενισχύεται κατά 1 μ.β. στο 2,14%, ενώ του 2ετούς σημειώνει άνοδο 6,8 μ.β. στο 1,65%.
Το spread ανάμεσα στην απόδοση του 2ετούς ομολόγου των ΗΠΑ και σε εκείνη του 10ετούς συρρικνώθηκε σε μόλις 3 μονάδες βάσης -το μικρότερο επίπεδο από το 2007.
Η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων έχει αποτελέσει έναν αξιόπιστο δείκτη ύφεσης στο παρελθόν, ενώ παρακολουθείται στενά από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης