Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα υψηλά 6 ετών ο χρυσός εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Στο +1,85% και τα 1.545,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε νέα υψηλά 6 ετών ο χρυσός εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Στο +1,85% και τα 1.545,25 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2013
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (13/8) ο χρυσός, καθώς οι ανησυχίες για τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας στρέφουν τους επενδυτές προς το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +1,85% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.545,25 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2013.
Την περασμένη εβδομάδα, οι αναλυτές της Goldman Sachs τόνισαν ότι η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να σκαρφαλώσει στα 1.600 δολ. ανά ουγγιά τους επόμενους έξι μήνες, καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς το πολύτιμο μέταλλο εν μέσω των εμπορικών εντάσεων.
Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορον την εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, καθώς παρά το γεγονός ότι ο νέος γύρος συνομιλιών έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, δήλωσε ότι θα ήταν «μία χαρά» εάν σημειωνόταν αναβολή των συνομιλιών.
Παράλληλα, στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Federal Reserve, ενόψει του ετήσιου συνεδρίου στο Jackson Hole αργότερα εντός της εβδομάδας, καθώς η αγορά θα αναζητήσει περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα κατά τους επόμενους μήνες.
«Καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για άμεση αποκλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, τα επιτόκια θα μπορούσαν να μειωθούν περαιτέρω, προακλώντας περισσότερο χάος σε άλλους τομείς, όπως είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορέ», σχολίασε ο αναλυτής του FOREX.com, Fawad Razaqzada.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Schaeffer’s Investment Research, Todd Salomone, τόνισε ότι «η αβεβαιότητα έχει οδηγήσει τον χρυσό υψηλότερα και τις αποδόσεις των ομολόγων πολύ χαμηλότερα», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις «αυξημένες ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα είναι πολύ αργή ώστε να προσαρμόσει τη νομισματική πολιτική της για να σταματήσει τις επιτπώσεις ενός εμπορικού πολέμου και την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης