Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας μετά τις νέες απώλειες στη Wall - Στο -1,11% και τις 20.455,44 μονάδες ο Nikkei

tags :
Πιέσεις στις αγορές της Ασίας μετά τις νέες απώλειες στη Wall - Στο -1,11% και τις 20.455,44 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,82% στις 25.355 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Τρίτη (13/8) οι αγορές της Ασίας, μετά τη νέα πτώση που σημειώθηκε στη Wall Street, εν μέσω ισχυρών πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,11% στις 20.455,44 μονάδες, καθώς οι μετοχές των SoftBank και Fast Retailing υποχώρησαν κατά -2,37% κα -1,23% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της Nintendo έκλεισε στο -2,61%.
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,85% στις 1.925,83 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung να καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,85%, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο -0,33% και τις 6.568,50 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,82% στις 25.355 μονάδες, με τις μετοχές των Galaxy Entertainment και AIA Group να υποχωρούν κατά -4,89% και -2,25% αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο 1,05% και τις 10.362,66 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,63% στις 2.797,26 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -1,05% και τις 8.884,17 μονάδες.
Χθες, ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της τελευταίας εβδομάδας, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η πτώση που σημείωσε ο δείκτης Dow Jones, και συγκεκριμένα στο -1,48% και τις 25.897,71 μονάδες.
Οι επενδυτές παραμένουν προβηματισμένοι αναφορικά με το ενδεχόμενο νέων δασμών της Ουάσιγκτον στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, ενώ στρέφονται σταδικά σε «ασφαλή καταφύγια» όπως είναι τα ομόλογα και ο χρυσός.
«Η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται επισφαλώς, ελπίζοντας σε μία θετική κλίση, αλλά ετοιμάζεται για ένα παραπάτημα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Vishnu Varathan της Mizuho Bank.
Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει εκφράσει την πρόθεσή του να επιβάλει δασμούς 10% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών συνολικής αξίας 300 δισ. δολ. στα οποία δεν έχουν υποβληθεί οι προηγούμενοι δασμοί της τάξεως του 25%.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα ήταν «μία χαρά» εάν οι δύο χώρες δεν πραγματοποιούσαν εν τέλει την προγραμματισμένη συνάντησή τους τον ερχόμενο μήνα, περιορίζοντας τις προσδοκίες για άμεση επίλυση των εντάσεων.
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών ότι η ζήτηση κατά τους επόμενους μήνες θα είναι περιορισμένη, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,82% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,75% στα 54,52 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά -2%, ενώ οι συνολικές απώλειες για τον Αύγουστο έχουν ξεπεράσει το -6%, καθώς η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας έχει προκαλέσει ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου κατά το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ να ισορροπήσει την αγορά μέσω των περικοπών στην παραγωγή του ενδέχεται να μην είναι αρκετές, με την ING να αναφέρει σε σημείωμά της ότι «η αύξηση προσφοράς των χωρών εκτός ΟΠΕΚ σημαίνει ότι είναι πιθανό ο ΟΠΕΚ να πρέπει να λάβει περαιτέρω δράσεις ή να πρέπει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χαμηλότερων τιμών στο πετρέλαιο».
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας θα δημοσιευθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης