Νέο ράλι στα ομόλογα ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία - Στο 1,65% η απόδοση του 10ετούς

Νέο ράλι στα ομόλογα ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία - Στο 1,65% η απόδοση του 10ετούς
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας απειλεί με επιβράδυνση ή ακόμη και ύφεση την παγκόσμια οικονομία
Νέο ράλι καταγράφουν σήμερα οι αγορές αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία στρέφουν τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια και τους απομακρύνουν από τα πιο ριψοκίνδυνα assets.
Οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα παραμένουν τεταμένες, με τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να απειλεί με επιβράδυνση ή ακόμη και ύφεση την παγκόσμια οικονομία.
Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά την επιβολή πρόσθετων δασμών σε κινεζικά αγαθά εκ μέρους της Ουάσιγκτον.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η χώρα του δεν είναι έτοιμη ακόμη για μια συμφωνία με την Κίνα.
Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs προειδοποίησε το σαββατοκύριακο ότι δεν αναμένεται μια συμφωνία για το εμπόριο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2020, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι οι τρέχουσες εμπορικές εντάσεις έχουν μέχρι στιγμής μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία απ' ό,τι αναμενόταν αρχικά.
Επιπλέον, η αμερικανική τράπεζα προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά τους επόμενους μήνες, διευκρινίζοντας πως «οι φόβοι ότι ο εμπορικός πόλεμος θα προκαλέσει μία ύφεση αυξάνονται».
«Η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τον εμπορικό πόλεμο θα μπορούσε να οδηγήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις δαπάνες τους μέχρι να επιλυθούν οι εντάσεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το σημείωμα της Goldman Sachs.
Έτσι, περί τις 20:15, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει πτώση 8,7 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 1,65%, από 1,734% στο προηγούμενο κλείσιμο.

Image

Η απόδοση του 30ετούς υποχωρεί κατά 10,6 μ.β. στο 2,14%, ενώ του 2ετούς σημειώνει πτώση 4,6 μ.β. στο 1,58%.

Image

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS