Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Οι πολίτες έχουν παραδώσει οικειοθελώς πάνω από 10.000 όπλα

Νέα Ζηλανδία: Οι πολίτες έχουν παραδώσει οικειοθελώς πάνω από 10.000 όπλα
Οι ιδιοκτήτες όπλων στη Νέα Ζηλανδία παραδίδουν οικειοθελώς περισσότερα από 10.000 πυροβόλα όπλα
Περισσότεροι από 10.000 πυροβόλα όπλα έχουν παραδοθεί οικειοθελώς στις αρχές της Νέας Ζηλανδίας, στο πλαίσιο του προγράμματος εξαγοράς που εισήχθη μετά το μακελειό με τους 51 νεκρούς στο Κράιστσερτς.
Ειδικότερα, μέχρι την Κυριακή (11/8), 10.242 πυροβόλα όπλα είχαν παραδοθεί στην αστυνομία μετά την αρχή του προγράμματος στις 13 Ιουλίου, ενώ άλλα 1,269 παραδόθηκαν υπό αμνηστία, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να παραδίδουν τα πυροβόλα όπλα χωρίς ερωτήσεις από τις αρχές, ακόμη και αν δεν διαθέτουν έγκυρη άδεια πυροβόλων όπλων -όπως ανέφερε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας σε δήλωση τη Δευτέρα.
Η Νέα Ζηλανδία κατέστησε αυστηρότερους τους νόμους περί πυροβόλων όπλων μετά από την τραγωδία σε δύο τζαμιά του Κράιστσερτς στις 15 Μαρτίου, σκοτώνοντας 51 άτομα.
Ο μακελάρης έλαβε άδεια πυροβόλων όπλων τον Νοέμβριο του 2017 και άρχισε να αγοράζει πυροβόλα όπλα νόμιμα το Δεκέμβριο του 2017, επισημαίνεται.
Την επομένη της επίθεσης, η πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι νόμοι της χώρας για τα όπλα θα αλλάξουν -και δύο εβδομάδες μετά την επίθεση, εισήχθη στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο για την απαγόρευση ημιαυτόματων πυροβόλων όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης