ΣΥΡΙΖΑ για Κων. Ζούλα: Το κράτος στην υπηρεσία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για Κων. Ζούλα: Το κράτος στην υπηρεσία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη
Οξεία κριτική για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ
Οξεία κριτική για την επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως καταλύεται κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης.
«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου “επιτελικού κράτους”: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που τιτλοφορείται «Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)».
«Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν.
Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα.
Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο», συνεχίζει η ανακοίνωση.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση.
Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια “νέα αρχή”.
Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS