Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, λόγω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων

tags :
Απώλειες στη Wall Street, λόγω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων
Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κλιμακούμενη εμπορική ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα
Με απώλειες άνοιξαν σήμερα (12/8/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κλιμακούμενη εμπορική ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,7% στις 26.087 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,6% στις 2.900 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,7% χαμηλότερα, στις 7.906 μονάδες.

Image

Στο επίκεντρο παραμένουν οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, με τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να απειλεί με επιβράδυνση ή ακόμη και ύφεση την παγκόσμια οικονομία.
Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά την επιβολή πρόσθετων δασμών σε κινεζικά αγαθά εκ μέρους της Ουάσιγκτον.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η χώρα του δεν είναι έτοιμη ακόμη για μια συμφωνία με την Κίνα, ενώ η Goldman Sachs προειδοποίησε το σαββατοκύριακο ότι δεν αναμένεται μια συμφωνία για το εμπόριο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ο κλιμακούμενος εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας πυροδότησε μεγάλη αναταραχή στις αγορές την περασμένη εβδομάδα, με τον Dow Jones να καταγράφει εβδομαδιαίες απώλειες 0,75%.
Τη Δευτέρα, οι τρεις κύριοι δείκτες κατέγραψαν μάλιστα τη χειρότερη ημερήσια τους επίδοση από την αρχή του 2019, καθώς η Κίνα επέτρεψε στο νόμισμά της να υποχωρήσει κάτω από το φράγμα των 7 γουάν ανά δολάριο, για πρώτη φορά από το 2008, με την Ουάσιγκτον να καταγγέλλει το Πεκίνο για σκόπιμη χειραγώγηση.
Σήμερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας έθεσε την ισοτιμία αναφοράς για το κινεζικό νόμισμα στα 7,0211 γουάν ανά δολάριο, χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής, αλλά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά την ισοτιμία γουάν/δολαρίου, στον απόηχο της κλιμάκωσης της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Χθες (11/8) η Goldman Sachs ανέφερε σε σημείωμά της ότι δεν περιμένει μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι τρέχουσες εμπορικές εντάσεις έχουν μέχρι στιγμής μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία απ' ό,τι αναμενόταν αρχικά.
Επιπλέον, η αμερικανική τράπεζα προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά τους επόμενους μήνες, διευκρινίζοντας πως «οι φόβοι ότι ο εμπορικός πόλεμος θα προκαλέσει μία ύφεση αυξάνονται».
«Η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τον εμπορικό πόλεμο θα μπορούσε να οδηγήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις δαπάνες τους μέχρι να επιλυθούν οι εντάσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων το σημείωμα της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης