Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: «Όχι» Μ. Δομαζάκη στην ενεχυρίαση μετοχών - Επαφές με Γεωργιάδη

Creta Farms: «Όχι» Μ. Δομαζάκη στην ενεχυρίαση μετοχών - Επαφές με Γεωργιάδη
Οι βασικοί μέτοχοι δεν συναινούν στην ενεχυρίαση των μετοχών τους
Διαδοχικές συναντήσεις με τους βασικούς μετόχους της Creta Farms Μ. Δομαζάκη και Κ. Δομαζάκη έχει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
O υπουργός συναντήθηκε ήδη με τον Μ. Δομαζάκη, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι βασικοί μέτοχοι δεν συναινούν στην ενεχυρίαση των μετοχών τους.
Θα ακολουθήσει η συνάντηση του υπουργού με τον Τάκη Δομαζάκη.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της διάσωσης της Creta Farms ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε στην Καθημερινή χθες, πως «εδέχθην ένα αίτημα από την εταιρεία ότι οι τράπεζες τους είχαν κόψει το factoring και ότι χωρίς αυτό η εταιρεία θα έκλεινε εντός ολίγων ημερών.
Κάλεσα τις τράπεζες, μου έθεσαν τους όρους τους για να ανοίξουν το factoring και τα όρια των εγγυητικών επιστολών.
Όμως όταν έγινε αυτή η παρέμβαση από εμένα ήταν πολύ αργά για την εταιρεία.
«Καλώ τους μετόχους της Creta farms να παράσχουν στις τράπεζες τις αναγκαίες εγγυήσεις που θα επιτρέψουν τη χρηματοδότηση της εταιρείας και την ομαλή λειτουργία της» τόνισε ο υπουργός λέγοντας ότι η εταιρεία χρειάζεται άμεσα φρέσκο χρήμα και χωρίς τις εγγυήσεις καμία τράπεζα δεν μπορεί να δώσει νέα κεφάλαια.
Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο και για 170 άλλες εταιρείες για τις οποίες θα παρέμβει το υπουργείο για τη διάσωσή τους λέγοντας ότι «είμαστε σε επαφή με τις τράπεζες ώστε να εξετάσουμε τις υποθέσεις των 10 μεγαλύτερων εταιρειών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης