Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά 6 ετών ο χρυσός παρά τις εμπορικές εντάσεις - Στο -0,19% και τα 1.505,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα υψηλά 6 ετών ο χρυσός παρά τις εμπορικές εντάσεις - Στο -0,19% και τα 1.505,65 δολ. ανά ουγγιά
Την περασμένη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2013
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Δευτέρα (12/8) ο χρυσός, μετά τη σημαντική άνοδο της περασμένης εβδομάδας, παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνας δεν παρουσιάζουν σημάδια άμεσης αποκλιμάκωσης.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,19% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.505,65 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε στα 1.522,35 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2013.
Για τη σύνολο της περασμένης εβδομάδας, η τιμή του χρυσού κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +3,5%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων επτά εβδομάδων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρυσός παραμένει πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά, εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων προκειμένου να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο ενός εμπορικού πολέμου.
Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, οι επενδυτές αναμένουν νέες δηλώσεις τόσο από τους αξιωματούχους της Federal Reserve όσο και από τις υπόλοιπες μεγάλες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως, αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις που θα πραγματοποιήσουν στη νομισματική τους πολιτική.
Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τόσο τα στοιχεία που αφορούν τον πληθωρισμό των ΗΠΑ όσο και αυτά που σχετίζονται με την βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας.
Παράλληλα, ο αναλυτής του forex.com, Fawad Razaqzada, δήλωσε ότι «θα υπάρξουν και ορισμένα πολύ σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία από τη Γερμανία και την Ευρωζώνη», διευκρινίζοντας ότι «εάν τα στοιχεία παραμείνουν ασθενή, τότε αναμένουμε μία νέα πτώση στα ομόλογα, γεγονός που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης