Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας: Θα συγκρουστούμε με τη γραφειοκρατία – Θα διευκολύνουμε στην πράξη το έργο των δικαστών

Τσιάρας: Θα συγκρουστούμε με τη γραφειοκρατία – Θα διευκολύνουμε στην πράξη το έργο των δικαστών
O K. Τσιάρας δεσμεύεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει νομοθετηθεί η σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια
«Σε πολλές περιπτώσεις είχε επιχειρηθεί να προκαταληφθεί η κρίση των λειτουργών της Δικαιοσύνης», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Ο ίδιος δηλώνει βέβαιος ότι οι δικαστές που ερευνούν τις καταγγελίες για τον ρόλο του περιβόητου "Ρασπούτιν" θα βρουν και θα αναδείξουν την αλήθεια και σημειώνει ότι «σε κάθε περίπτωση η προσωπική μου άποψη είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κινείται για πάντα στο σκοτάδι».
Αναφορικά με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ο κ. Τσιάρας υπογραμμίζει ότι θα κινούνται προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης του πλαισίου για την υφ' όρους απόλυση βαρυποινιτών και την αποφυλάκιση αμετανόητων εγκληματιών και τρομοκρατών.
Για το ζήτημα της καθυστέρησης στην απονομή δικαιοσύνης, διαβεβαιώνει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση «να συγκρουστούμε με τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις», αλλά και «να διευκολύνουμε στην πράξη το έργο των Ελλήνων δικαστών», από τους οποίους ζητά τη συνδρομή τους στην επίλυση του προβλήματος.
Ο κ. Τσιάρας δεσμεύεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει νομοθετηθεί η σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια, ενώ χαρακτηρίζει πιθανή τη συγχώνευση της Οικονομικής Εισαγγελίας με την Εισαγγελία Διαφθοράς.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης