Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Οι εμπορικές εντάσεις «έχουν επηρεάσει αναπόφευκτα» την κινεζική οικονομία

ΔΝΤ: Οι εμπορικές εντάσεις «έχουν επηρεάσει αναπόφευκτα» την κινεζική οικονομία
«Η Κίνα και οι εμπορικοί της εταίροι θα πρέπει να εργαστούν από κοινού και εποικοδομητικά για να διευθετήσουν τις διαφωνίες τους», σημειώνει το ΔΝΤ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) παροτρύνει ΗΠΑ και Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να επιλύσουν γρήγορα και δίκαια τον κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο.
Το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού συνιστά μία «συνολική» συμφωνία για το εμπόριο, που δεν θα υπονομεύσει το διεθνές σύστημα.
«Η Κίνα και οι εμπορικοί της εταίροι θα πρέπει να εργαστούν από κοινού και εποικοδομητικά για να διευθετήσουν τις διαφωνίες τους σε ένα πολυμερές πλαίσιο βασισμένο σε κανόνες και να καταβάλουν κοινές προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου με καλή πίστη και αμοιβαία αποδοτική προσέγγιση", δήλωσε ο Jin Zhongxia, εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ στο Πεκίνο.
«Αυτό δεν είναι μόνο καλό για την Κίνα και τις ΗΠΑ, αλλά και για τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της», πρόσθεσε.
Το ΔΝΤ, εξάλλου, εκτιμά πως η Κίνα θα επωφεληθεί από το «περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας και άλλες μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τον ανταγωνισμό».
Η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας επιβραδύνθηκε στο 6,6% το 2018 και προβλέπεται να μετριαστεί στο 6,2% φέτος, σύμφωνα με το ΔΝΤ.
Η αναμενόμενη ώθηση της Κίνας αντισταθμίστηκε από τις ΗΠΑ που επέβαλαν δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολαρίων.
Το ΔΝΤ ανέφερε ότι οι εμπορικές εντάσεις «έχουν επηρεάσει αναπόφευκτα» την κινεζική οικονομία, «αλλά ο αντίκτυπος είναι διαχειρίσιμος».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης