Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Με δακρυγόνα διέλυσε η αστυνομία τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ - Επιμένουν οι ακτιβιστές

Reuters: Με δακρυγόνα διέλυσε η αστυνομία τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ - Επιμένουν οι ακτιβιστές
Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν εξαιτίας των δακρυγόνων, ενώ ο καπνός γέμισε και τον εκεί σταθμό του μετρό, προκαλώντας προβλήματα στους επιβάτες
Με ρίψη δακρυγόνων απάντησε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ στα οδοφράγματα των διαδηλωτών που για ένα ακόμη σαββατοκύριακο διαδηλώνουν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να εκδίδει πολίτες της χώρας στην Κίνα για να δικαστούν.
Οπως αναφέρει το Reuters, οι αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν σε άλλο σημείο της πόλης και έστησαν οδοφράγματα για να αποφύγουν τις βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία η οποία διαλύει με βιαιότητα τις διαδηλώσεις, που συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες κι έχουν βυθίσει το Χονγκ Κόνγκ στη χειρότερη πολιτική κρίση του εδώ και δεκαετίες.
Οι ακτιβιστές πραγματοποίησαν για δεύτερη ημέρα καθιστική διαμαρτυρία στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου ενώ σε άλλα σημεία της πόλης η αστυνομία έδειξε πως είναι αποφασισμένη να τους διώξει από τους δρόμους.
Δακρυγόνα χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν απροειδοποίητα λίγη ώρα αφότου εκατοντάδες ακτιβιστές, οι οποίοι είχαν κάνει πορεία στο Τάι Πο, στο βόρειο τμήμα του Χονγκ Κονγκ, οχυρώθηκαν σε διασταύρωση της συνοικίας Τάι Ουάι.
Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν εξαιτίας των δακρυγόνων, ενώ ο καπνός γέμισε και τον εκεί σταθμό του μετρό, προκαλώντας προβλήματα στους επιβάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης