Τελευταία Νέα
Οικονομία

Le Maire: Ενθαρρύνουμε τους Γάλλους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα

Le Maire: Ενθαρρύνουμε τους Γάλλους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην  Ελλάδα
Ο Le Maire ήταν ο πρώτος Γάλλος αξιωματούχος, που επισκέφθηκε την Ελλάδα μετά την εκλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 7 Ιουλίου 2019
Μήνυμα επενδυτικής στήριξης στην Ελλάδα στέλνει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, ο οποίος την Παρασκευή (9/8/2019) επισκέφθηκε την Αθήνα.
«Οι Γάλλοι επενδυτές κοιτάνε ξανά προς την Ελλάδα και τους ενθαρρύνουμε να έρθουν να επενδύσουν, όπως ενθαρρύνουμε και τους Έλληνες επενδυτές στη Γαλλία», δηλώνει ο Le Maire στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Ο Γάλλος υπουργός γνωρίζει ότι, αρκετές γαλλικές εταιρείες έχουν εισέλθει στους διαγωνισμούς του ελληνικού κράτους για ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις (νερά, λιμάνια, ανανεώσιμες ενέργειες) ενώ άλλες ετοιμάζονται να εισέλθουν και ο ίδιος θέλει να ενισχύσει τα σχέδιά τους.
Εξάλλου με την επίσκεψή του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επαναβεβαιώνει τη στήριξη του Παρισιού προς την Αθήνα «ένα χρόνο ύστερα από την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα».
Ο Le Maire ήταν ο πρώτος Γάλλος αξιωματούχος,  που επισκέφθηκε την Ελλάδα μετά την εκλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 7 Ιουλίου 2019.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα, ετοίμασαν την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Παρίσι στα τέλη Αυγούστου.  
Εξάλλου κατά τη συνάντησή τους οι δύο άνδρες πέραν των διμερών σχέσεων συζήτησαν το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο, που δημιουργεί η ελληνική κυβέρνηση και τις προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης