Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις βλημάτων αγνώστου τύπου

Βόρεια Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις βλημάτων αγνώστου τύπου
Οι δύο εκτοξεύσεις έγιναν τα  ξημερώματα του Σαββάτου 10/8 από την πόλη Hamhung
Στην εκτόξευση δύο βλημάτων, αγνώστου τύπου, προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, προχώρησε η Βόρεια Κορέα το Σάββατο 10/8, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας.
Οι δύο εκτοξεύσεις έγιναν τα  ξημερώματα του Σαββάτου 10/8 από την πόλη Hamhung, όπου πιθανότατα κατασκευάζονται τέτοιου τύπου πύραυλοι.
Τα δύο «βλήματα» εκτοξεύτηκαν από την πόλη Hamhung στη βορειοανατολική Βόρεια Κορέα, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
«Ο στρατός παρακολουθεί την κατάσταση σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν άλλες εκτοξεύσεις και παραμένει σε ετοιμότητα» πρόσθεσε το τηλεγράφημα του πρακτορείου.
Η εκτόξευση έγινε λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump ότι έλαβε μία ακόμα πολύ όμορφη επιστολή από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, ο οποίος του παρουσίασε τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ ως αντίποινα για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας.
Σημειώνεται ότι η Ουάσινγκτον και η Σεούλ ξεκίνησαν τη Δευτέρα τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, παρά τις προειδοποιήσεις της Πιόνγκγιανγκ που υποστηρίζει ότι τα γυμνάσια μπορεί να πλήξουν τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα πυρηνικά.
Υπενθυμίζεται ότι η B. Κορέα έχει προχωρήσει σε μία σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τις 30 Ιουνίου, δοκιμές που σημείωσαν ότι αποτελούν προειδοποίηση για τα αμερικανο-νοτιοκορεατικά γυμνάσια.
Πάντως,  ο D.  Trump έχει υποβαθμίσει τις τελευταίες εκτοξεύσεις  και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για πυρηνικές δοκιμές, ούτε για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Ο Kim Jong Un έχει πει από την πλευρά του ότι αυτές οι δοκιμές είναι σαν μία απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Νότιας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης