Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street - Στο επίκεντρο οι εμπορικές ανησυχίες

tags :
Ήπιες απώλειες στη Wall Street - Στο επίκεντρο οι εμπορικές ανησυχίες
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις τεταμένες εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά και τις κινήσεις στις αγορές ομολόγων
Με ήπιες απώλειες άνοιξαν σήμερα (9/8/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν τις τεταμένες εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά και τις κινήσεις στις αγορές ομολόγων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,2% στις 26.319 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.930 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4% χαμηλότερα, στις 8.004 μονάδες.

Image
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, οι αγορές στη Wall Street έκλεισαν με σημαντικά κέρδη, με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων δύο μηνών, καθώς ορισμένα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την Κίνα βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία. 
Τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο επηρέασε και δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Ουάσινγκτον καθυστερεί την απόφασή της να χορηγήσει άδειες σε αμερικανικές εταιρίες προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι τις εμπορικές συναλλαγές με τη Huawei Technologies, γεγονός που καθιστά τους επενδυτές νευρικούς για το ενδεχόμενο νέας κλιμάκωσης στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας.
Οι εταιρείες ημιαγωγών δέχονται πιέσεις, με τη Micron Technology να καταγράφει απώλειες 2,3%, την Skyworks Solutions να σημειώνει πτώση 3,4% και την Advanced Micro Devices να υποχωρεί κατά 1,5%.
Υπό πίεση βρίσκεται γενικότερα ο τεχνολογικός κλάδος, με την Amazon στο -0,7%, την Apple στο -0,6%, το Facebook στο -0,5%, την Alphabet στο -0,8% και τη Microsoft στο -0,8%.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις των ομολόγων, καθώς η διολίσθηση των αποδόσεων κατά τις προηγούμενες ημέρες είχε εντείνει τις ανησυχίες για μια παγκόσμια επιβράδυνση.
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διεθνώς είχε ακολουθήσει τις μεγαλύτερες των αναμενόμενων μειώσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες της Νέας Ζηλανδίας και της Ινδίας, καθώς και από μια απροσδόκητη χαλάρωση από την κεντρική τράπεζα της Ταϊλάνδης.
Οι κινήσεις αυτές υπογράμμισαν τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, λόγω της επιδείνωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και τις ανησυχίες σχετικά με την προοπτική ενός παγκόσμιου νομισματικού πολέμου.
Εν τω μεταξύ, σημερινά υποτονικά στοιχεία για τον υποκείμενο πληθωρισμό παραγωγού στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιτρέψουν στη Federal Reserve (Fed) να προβεί σε μια νέα μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει σήμερα οριακή μεταβολή και διαμορφώνεται στο 1,71%, από 1,715% στο προηγούμενο κλείσιμο, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε διολισθήσει κάτω του 1,6%, για πρώτη φορά από το φθινόπωρο του 2016.
Οι αμερικανικές μετοχές είχαν μια ιδιαίτερα νευρική εβδομάδα, με τους μεγάλους δείκτες να καταγράφουν το μεγαλύτερο sell-off του έτους τη Δευτέρα.
Οι αγορές ανέκαμψαν κάπως την Τρίτη, ωστόσο την Τετάρτη βρέθηκαν εκ νέου υπό πίεση, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή καταφύγια, ενώ χθες, Πέμπτη, έκλεισαν με ισχυρά κέρδη, αντισταθμίζοντας μεγάλος μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών.
Οι S&P 500 και Nasdaq ενισχύονται κατά 0,2% και 0,4% αντίστοιχα στο σύνολο της εβδομάδας, ενώ ο Dow υποχωρεί κατά 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης