Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κυπριακό - Αναστασιάδης και Akinci έτοιμοι για 3μερή με γγ του ΟΗΕ - «Δημιουργική ανταλλαγή απόψεων»

Κυπριακό - Αναστασιάδης και Akinci έτοιμοι για 3μερή με γγ του ΟΗΕ - «Δημιουργική ανταλλαγή απόψεων»
Νωρίτερα σήμερα (9/8/2019) πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Mustafa Akinci
Οι δύο ηγέτες στην Κύπρο αναμένεται να δηλώσουν την ετοιμότητά τους για τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ μετά τη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, εκ μέρους των ηγετών, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στην οικία Spehar, γύρω στις 13:00.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι ηγέτες είχαν μια ειλικρινή και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και συζήτησαν εις βάθος βασικές αρχές και αποφάσισαν να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα την εμπλοκή στις προσπάθειες που θα καταβάλει η Jane Holl Lute για να καταλήξουν στους όρους αναφοράς, που θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή δομημένων και προσανατολισμένων σε αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, που θα οδηγήσουν σε λύση, με την αίσθηση του επείγοντος.
Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να ανακοινώσουν την ετοιμότητά τους για μια τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ μετά τη ΓΣ των ΗΕ στη Νέα Υόρκη για να προγραμματίσουν τα περαιτέρω βήματα.
Στην ανακοίνωση των ΗΕ αναφέρεται ακόμη πως σε ό,τι αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) οι δύο ηγέτες καλωσόρισαν την εφαρμογή των μέτρων τα οποία αποφασίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν και ειδικότερα το μέτρο που αφορά την τηλεφωνική διασύνδεση που θα διευκολύνει τη μεγαλύτερη δυνατή επαφή μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Προστίθεται πως οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να εντείνουν την εργασία των τεχνικών επιτροπών με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα όλων των Κυπρίων και με στόχο να αποφασιστούν περαιτέρω ΜΟΕ με τη στήριξη των ΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης