Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε κατά -2,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο του 2019

Γαλλία: Υποχώρησε κατά -2,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο του 2019
Η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (9/8) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -2,3% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +2% τον Μάιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -1,2%.
Παράλληλα, η μηνιαία πτώση της βιομηχανικής παραγωγής ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Ιανουάριο του 2018, ενώ είναι η πρώτη πτώση μετά από τρεις μήνες ανόδου.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας παρέμεινε αμετάβλητη, έναντι ετήσιας ανόδου +3,9% τον Μάιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1%.
Όσον αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -2,2% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -0,6%.
Η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου αυξήθηκε κατά +1,2% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας ωστόσο επιβράδυνση σε σύγκριση με το +2,5% του περασμένου μήνα.
Σημειώνεται ότι για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,3%, ενώ αντίστοιχη ήταν και η πτώση που σημειώθηκε στη συνολική βιομηχανική παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης