Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές λόγω Κίνας και Ιαπωνίας - Στο +0,44% και τις 2.684,82 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές λόγω Κίνας και Ιαπωνίας - Στο +0,44% και τις 2.684,82 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,54% στις 25.981 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (9/8) οι αγορές της Ασίας, μετά τη δημοσίευση των στοιχεία που αφορούν την οικονομία της Ιαπωνίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, καθώς και τον πληθωρισμό στην Κίνα για τον Ιούλιο του 2019.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,44% στις 20.684,82 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Sony και Inpes ενισχύθηκαν κατά +1,88% και +2,60% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η μετοχή της Softbank υποχώρησε κατά -0,65%.
Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kopsi σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,89% στις 1.937,75 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Samsung και LG Electronics ενισχύθηκαν αμφότερες κατά +1,17%, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε στο +0,25% και τις 6.584,40 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,54% στις 25.981 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των China Mobile και Sunny Optical ενισχύονται κατά +3,17% και +0,42% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,71% στις 2.774,75 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -1,49% και τις 8.786,76 μονάδες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 1,8% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 2,8% το προηγούμενου τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα σημειώσει επιβράδυνση στο 0,5%.
Οι καταναλωτικές δαπάνες κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,6% σε τριμηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες διαμορφώθηκαν στο +1,5%.
Παράλληλα, ο καταναλωτικός πληθωρισμός στην Κίνα σκαρφάλωσε σε υψηλά 17 μηνών, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 2,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο του 2019, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο 2,7%.
Οι τιμές στον τομέα των τροφίμων κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +9,1%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγορές σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν μετά τη διμοσίευση των σχετιλων στοιχείων.
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, οι αγορές στη Wall Street έκλεισαν με σημαντικά κέρδη, με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων δύο μηνών, ελλείψει κάποιας νέας εξέλιξης στις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας, η οποία θα μπορούσε να ασκήσει νέες πιέσεις.
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Παρασκευή (9/8) το πετρέλαιο, μετά τη σημαντική άνοδο που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω αναφορών ότι ο ΟΠΕΚ εξετάζει περαιτέρω μείωση της παραγωγής του, προκειμένου να διατηρήσει την αγορά σε ισορροπία.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent παραμένει οριακά αμετάβλητο, και συγκεκριμένα στο +0,02% και τα 57,39 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,08% στα 52,58 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (8/8) οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο μεγαλύτερη του +2%, δεχόμενα ώθηση από τις αναφορές ότι η Σαουδική Αραβία επιθυμεί να πραγματοποιήσει συναντήσεις με άλλους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου, προκειμένου να συζητήσουν την πρόσφατη πτώση των τιμών.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να διατηρήσει την παραγωγή της κάτω από τα 7 εκατ. βαρέλια ημερησίως τόσο για τον Αύγουστο όσο και για τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail al-Mazrouei, δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει τις ενέργειες που έχουν ως στόχο την εξισορρόπηση της αγοράς, ενώ πρόσθεσε ότι η επιτροπή των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα συναντηθεί ξανά στις 12 Σεπτεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.
«Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας για τον Σεπτέμβριο θα είναι επίσης χαμηλότερα σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα», αναφέρει σε σημείωμά της η τράπεζα ANZ, προσθέτοντας ότι «αυτό βοήθησε στην ανάκαμψη του πετρελαίου από τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης