Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο με τα «βλέμματα» σε ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο +0,02% και τα 57,39 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο με τα «βλέμματα» σε ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο +0,02% και τα 57,39 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,58 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Παρασκευή (9/8) το πετρέλαιο, μετά τη σημαντική άνοδο που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω αναφορών ότι ο ΟΠΕΚ εξετάζει περαιτέρω μείωση της παραγωγής του, προκειμένου να διατηρήσει την αγορά σε ισορροπία.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent παραμένει οριακά αμετάβλητο, και συγκεκριμένα στο +0,02% και τα 57,39 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,08% στα 52,58 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (8/8) οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο μεγαλύτερη του +2%, δεχόμενα ώθηση από τις αναφορές ότι η Σαουδική Αραβία επιθυμεί να πραγματοποιήσει συναντήσεις με άλλους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου, προκειμένου να συζητήσουν την πρόσφατη πτώση των τιμών.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να διατηρήσει την παραγωγή της κάτω από τα 7 εκατ. βαρέλια ημερησίως τόσο για τον Αύγουστο όσο και για τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail al-Mazrouei, δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει τις ενέργειες που έχουν ως στόχο την εξισορρόπηση της αγοράς, ενώ πρόσθεσε ότι η επιτροπή των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα συναντηθεί ξανά στις 12 Σεπτεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.
«Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας για τον Σεπτέμβριο θα είναι επίσης χαμηλότερα σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα», αναφέρει σε σημείωμά της η τράπεζα ANZ, προσθέτοντας ότι «αυτό βοήθησε στην ανάκαμψη του πετρελαίου από τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο».
Ωστόσο, η απροσδόκητη άνοδος που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα περιορίζει την ανοδική πορεία στο πετρέλαιο, καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειθωεί περαιτέρω πτώση των αποθεμάτων, και συγκεκριμένα κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης