Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ο Maduro ακύρωσε συνομιλίες με Guaido

Βενεζουέλα: Ο Maduro ακύρωσε συνομιλίες με Guaido
Ο Maduro ακύρωσε συνομιλίες με Guaido
Την αναχώρηση αντιπροσωπείας της κυβέρνησης του για τα νησιά Μπαρμπάντος, όπου επρόκειτο να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση με μεσολάβηση της Νορβηγίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε βάρος της χώρας του, ακύρωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro.
«Μολονότι η αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης που ορίστηκε από τον βουλευτή Jouan Guaido βρίσκεται ήδη στα Μπαρμπάντος για τον κύκλο συνομιλιών που προβλεπόταν για αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος αποφάσισε να μη στείλει την αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Βενεζουέλας σε αυτή τη συνάντηση, λόγω της πολύ σοβαρής και βάρβαρης επίθεσης που διαπράττεται με τρόπο ακατάπαυστο και κακεντρεχή από την κυβέρνηση Trump εναντίον της Βενεζουέλας», αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση.
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε πράξη «χονδροειδούς ανάμιξης» στα εσωτερικά της Βενεζουέλας και παραβίαση των κανόνων των διεθνών σχέσεων, το διάταγμα του Αμερικανού προέδρου με το οποίο δεσμεύθηκαν οι πόροι και αποκόπηκε η πρόσβαση της κυβέρνησης του Καράκας σε κάθε περιουσιακό στοιχείο του λατινοαμερικάνικου κράτους στην αμερικανική δικαιοδοσία.
Το Πεκίνο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το Καράκας, τόνισε η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, καλώντας την Ουάσινγκτον να τηρεί το διεθνές δίκαιο και να πάψει να προσπαθεί να προκαλεί διχασμό.
Η εκπρόσωπος προφανώς ανταπαντούσε σε δηλώσεις του συμβούλου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας John Bolton, ο οποίος προειδοποίησε την Κίνα και τη Ρωσία να πάψουν να υποστηρίζουν τον Nicolas Maduro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης