Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία

tags :
Άνοδος στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία
Θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την Κίνα βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία
Με άνοδο άνοιξαν σήμερα (8/8/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς ορισμένα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την Κίνα βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,5% στις 26.136 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.899 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,7% υψηλότερα στις 7.916 μονάδες.

Image
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν άνοδο 3,3% τον Ιούλιο, έναντι ετήσιας πτώσης 1,3% του προηγούμενο μήνα, τηνστιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της τάξεως του -1%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 5,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης 7,3% του Ιουνίου και έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 9%.
Όσον αφορά το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας για τον ίδιο μήνα, σημειώθηκε πλεόνασμα 45,06 δισ. δολ., έναντι πλεονάσματος 50,98 δισ. δολ. του προηγούμενου μήνα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 38,7 δισ. δολ.
Εν τω μεταξύ, σημερινά στοιχεία έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση των αρχικών αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας.
Τα στοιχεία συνέβαλαν στον μετριασμό των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, απομακρύνοντας τους επενδυτές από τα ασφαλή καταφύγια, όπως τα κρατικά ομόλογα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει μεγάλη άνοδο 7,6 μ.β. και διαμορφώνεται στο 1,77%, από 1,691% στο προηγούμενο κλείσιμο, όταν χθες είχε διολισθήσει κάτω του 1,6% -το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016.
Οι αποδόσεις των ομολόγων διεθνώς ανέβηκαν απότομα μετά από δημοσίευμα του «Reuters» που ανέφερε ότι η Γερμανία εξετάζει την έκδοση νέου χρέους, προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα πακέτο για την κλιματική αλλαγή.
Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων είχαν διολισθήσει χθες, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή καταφύγια, λόγω των ανησυχιών για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.
Η διολίσθηση των αποδόσεων των ομολόγων μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι οι επενδυτές ανησυχούν για την παγκόσμια ανάπτυξη, σηματοδοτώντας πιέσεις για τις αγορές μετοχών.
Η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και η χθεσινή μείωση επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζας της Ινδίας, της Ταϊλάνδης και της Νέας Ζηλανδίας, ενέτειναν αυτούς τους φόβους, οδηγώντας στο χθεσινό ράλι τις αγορές ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης