Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Συρίας: Απειλή για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή η συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας για τις ζώνες ασφαλείας

ΥΠΕΞ Συρίας: Απειλή για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή η συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας για τις ζώνες ασφαλείας
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καλεί τον ΟΗΕ να καταδικάσει τη συμφωνία Ουάσιγκτον και Άγκυρας
Έκκληση προς τον ΟΗΕ να καταδικάσει τις συνομιλίες των ΗΠΑ και της Τουρκίας απηύθυνε σήμερα (8/8) η Συρία, αναφορικά με τη δημιουργία μίας «ζώνης ασφαλείας» 35 χιλιομέτρων στη βόρεια πλευρά της χώρας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγές από το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, η κίνηση αυτή είναι μια «καταφανή επίθεση» η οποία αποτελεί «επικίνδυνη κλιμάκωση», και η οποία απειλή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Παράλληλα, το πρακτορείο SANA προσθέτει ότι η συμφωνία δείχνει «τη συνεργασία των ΗΠΑ και της Τουρκίας στην επιθετικότητα εναντίον της Συρίας».
«Η επιθετικότητα των ΗΠΑ και της Τουρκίας αποτελεί μία επικίνδυνη κλιμάκωση και μία απειλη για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή», αναφέρει χαρακτηριστικά το συριακό πρακτορείο, εκτιμώντας παράλληλα ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να περιορίσει τα θετικά αποτελέσματα που έχουν επιτεχυθεί μέχρι στιμής από τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες στοχεύουν στην επίλυση της κατάστασης στη Συρία.
Μέσω της εγκατάστασης μίας «ζώνης ασφαλείας» η Τουρκία αποσκοπεί στην προστασία των νότιων συνόρων της, ενώ μετά τις δηλώσεις των ΗΠΑ ότι η Άγκυρα δεν πρέπει να δράσει μόνη της στην περιοχή, οι δύο χώρες αποφάσισαν να ξεκινήσουν συνομιλίες με στόχο την εγκατάσταση της σχετικής «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης