Τελευταία Νέα
Διεθνή

Akinci: Οι μονομερείς ενέργειες της Λευκωσίας «έφεραν» τις τουρκικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Akinci: Οι μονομερείς ενέργειες της Λευκωσίας «έφεραν» τις τουρκικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων κατηγορεί τον Νίκο Αναστασιάδη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων όσον αφορά το Κυπριακό στον Κραν Μοντάνα
Μονομερείς χαρακτηρίζει ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Mustafa Akinci, τις ενέργειες της Λευκωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στα Νέα, οι τουρκικές γεωτρητικές πλατφόρμες δεν θα είχαν εμφανιστεί στην Ανατολική Μεσόγειο αν η Λευκωσία δεν είχε προχωρήσει σε «μονομερείς ενέργειες».
Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η πρόταση την οποία κατέθεσε ο ίδιος για τη δημιουργία κοινής επιτροπής που θα αναλάβει τη διαχείριση υδρογονανθράκων συνιστά τον καλύτερο τρόπο για μείωση της έντασης.
Παράλληλα, ο Akinci κατηγορεί τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, για την αποτυχία των συνομιλιών για το κυπριακό στο Κραν Μοντανά, πριν δύο χρόνια.
Επίσης, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η αναβλητικότητα στο Κυπριακό και δηλώνει υποστηρικτής της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. ενώ δεν αποκλείει τη συζήτηση νέων σεναρίων εφόσον γίνεται σεβαστή η αρχή της πολιτικής ισότητας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης