Σε «bear market» το πετρέλαιο - «Βουτιά» άνω του 4% - Στα 51 δολ. το αργό, στα 56 δολ. το Brent

Σε «bear market» το πετρέλαιο - «Βουτιά» άνω του 4% - Στα 51 δολ. το αργό, στα 56 δολ. το Brent
«Βουτιά» άνω του 4% για το πετρέλαιο 
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η σημερινή (7/8) συνεδρίαση για το πετρέλαιο, μετά την αιφνιδιαστική άνοδο των αποθεμάτων «μαύρου χρυσού» στις Ηνωμένων Πολιτείες.
Τα futures Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχώρησαν κατά 4,6% στα 56,2 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό έκλεισε στα 51,1 δολάρια στη Νέα Υόρκη, έπειτα από πτώση της τάξεως του 4,7%.
Πλέον το πετρέλαιο διαπραγματεύεται 20%+ κάτω από το υψηλό των τελευταίων 50 συνεδριάσεων, ένα σημάδι που ερμηνεύεται ως «bear market» από τους αναλυτές.
Τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (7/8/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 2 Αυγούστου 2019, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μείωση των αποθεμάτων κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 3,4 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια ώρα, οι καθαρές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,194 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4,4 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 722.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια αύξηση κατά 482.000 βαρέλια.
Όσον αφορά τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, ο επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων της TD Securities, Bart Melek, «δεν πρέπει να υποτιμούμε τον πιθανό αντίκτυπο ενός εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου».
Παράλληλα, ο κ. Melek πρόσθεσε ότι «αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι σαν αγορά υπερεκτιμήσαμε την ανάπτυξη της ζήτησης πετρελαίου και ότι θα μπορούσαμε εύκολα να βρεθούμε σε μία κατάσταση υπερπροσφοράς το 2020».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS