Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος για τουρκικές προκλήσεις: Δεν προκαλούμε αλλά δεν μας αρέσει και να μας προκαλούν

Παναγιωτόπουλος για τουρκικές προκλήσεις: Δεν προκαλούμε αλλά δεν μας αρέσει και να μας προκαλούν
Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, διαμηνύει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας διατηρούν τρομακτική ισχύ
Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα σχετικά με τις παραβιάσεις της γειτονικής χώρας, αλλά και σχετικά με τις εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ έστειλε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας «δεν φοβόμαστε, επαγρυπνούμε».
Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε «την ώρα που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης, αυτού του τύπου οι συμπεριφορές συνιστούν τελικά μέτρα κατεδάφισης της εμπιστοσύνης και ως τέτοια τα βλέπουμε».
Επίσης χαρακτήρισε «παράνομες» τις εξορύξεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ λέγοντας πως η συμπεριφορά αυτή πλέον έχει καταστεί αντιληπτή από όλους τους συμμάχους διεθνώς.
«Τόσο η ΕΕ αντιδρά, αλλά και οι ΗΠΑ δυσανασχετούν και αντιλαμβάνονται ότι ο αξιόπιστος εταίρος στην περιοχή δεν είναι άλλος από την Ελλάδα, η οποία λειτουργεί στα μάτια των ισχυρών συμμάχων της ως παράγοντας σταθερότητας, προαγωγής της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή.
Και αυτό είναι από μόνο του ένα κέρδος.
Δεν φοβόμαστε, επαγρυπνούμε, δεν μας αρέσουν οι προκλήσεις, δεν προκαλούμε αλλά δεν μας αρέσει και να μας προκαλούν» σημείωσε ο υπουργός.
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως «διατηρούν αυτή την τρομακτική ισχύ παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις».
Επίσης τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις «είναι ο βασικός βραχίονας αποτρεπτικής ισχύος που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα, απέναντι σε καθέναν που θα μπορούσε να επιβουλεύεται τα εθνικά της δίκαια και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».
Σημειώνεται, πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε επίσης την 1η Στρατιά και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές, ενώ συνομίλησε και με το προσωπικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης