Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Απαράδεκτη η τουρκική εισβολή στην βόρεια Συρία

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Απαράδεκτη η τουρκική εισβολή στην βόρεια Συρία
Δηλώνει πως θα την αποτρέψει
«Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να αποτρέψουμε μονομερείς ενέργειες που θα ανατρέψουν και πάλι τα αμοιβαία συμφέροντα που οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μοιράζονται σε σχέση με τη βόρεια Συρία», τόνισαν κύκλοι του Πενταγώνου.
Η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες έχει εκφράσει την πρόθεσή της να εισβάλει μονομερώς στην βόρεια Συρία, θεωρώντας πως το SDF – αν και υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ- αποτελεί τρομοκρατικό παρακλάδι του PKK.
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, μια εισβολή εκ μέρους της Τουρκίας, θα έθετε σε κίνδυνο συμφέροντα και θα αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια.
Την Κυριακή 4/8, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι δυνάμεις του θα ξεκινήσουν επιχείρηση στη Συρία ανατολικά του ποταμού Ευφράτη σε απροσδιόριστη ημερομηνία και σημείωσε ότι, τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ρωσία είχαν ενημερωθεί.
Στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, οι ΗΠΑ και η Τουρκία συγκρούστηκαν για μια τέτοια «ζώνη ασφαλείας» δεδομένου ότι η Τουρκία θέλει την περιοχή εντελώς καθαρή από τις κουρδικές ένοπλες ομάδες, τις οποίες υποστηρίζει ταυτόχρονα το Πεντάγωνο.
Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται αν και οι Τούρκοι τονίζουν ότι η υπομονή τους εξαντλείται.
Αμερικανοί αξιωματούχοι μεταβαίνουν εκτάκτως στην Άγκυρα προκειμένου να βρεθεί μία λύση έστω και την τελευταία στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης