Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε καλό δρόμο για τη μείωση των NPEs η Eurobank

tags :
Moody's: Σε καλό δρόμο για τη μείωση των NPEs η Eurobank
Η Eurobank ανέφερε επαρκείς δείκτες κανονιστικού κεφαλαίου από τον Μάρτιο του 2019
Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η Eurobank σχετικά με την πρόκληση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, σύμφωνα με την περιοδική ανασκόπηση της Moody's, η οποία επιβεβαιώνει ότι η τράπεζα θα πετύχει τους επιχειρησιακούς της στόχους νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Moody's, οι αξιολογήσεις μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Eurobank στο Caa1 ευθυγραμμίζονται με την εκτίμηση της αρχικής πιστωτικής κατάστασης της τράπεζας, όπως αναφέρεται και στην ανάλυση της Moody's Advanced Loss Given Failure, παρά την αυξημένη συγκέντρωση καταθέσεων στην Ελλάδα και τις εκκρεμείς υποχρεώσεις μειωμένης εξασφάλισης μέσω των ομολόγων Tier 2.
Επιπλέον, οι αξιολογήσεις της τράπεζας δεν περιλαμβάνουν καμία κρατική στήριξη.
Η BCA του caa1 αντικατοπτρίζει τη σταδιακή βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, καθώς και την άμεση πρόκληση που αντιμετωπίζει η τράπεζα στη μείωση του πολύ υψηλού επιπέδου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της.
Το πρόσφατα ανακοινωθέν σχέδιο μετασχηματισμού της Eurobank αναμένεται να επιταχύνει σημαντικά τη μείωση των NPEs, βοηθώντας την τράπεζα να επιτύχει τους επιχειρησιακούς της στόχους δύο χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί.
Η Eurobank ανέφερε επαρκείς δείκτες κανονιστικού κεφαλαίου από τον Μάρτιο του 2019, αν και με υψηλό επίπεδο αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων (DTC) που η Moody's θεωρεί ως κεφάλαια χαμηλότερης ποιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης